Yağmur, trafik haftasını iptal ettirdi

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla Sivas’ta düzenlenen program yağmur nedeniyle iptal edildi. Kongre müzesi bahçesinde düzenlenen programın başlamasıyla birlikte yağan yağmur, programın iptal edilmesine neden oldu. Karayolu Trafik...

Google Haberlere Abone ol
Yağmur, trafik haftasını iptal ettirdi

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla Sivas’ta düzenlenen program yağmur nedeniyle iptal edildi. Kongre müzesi bahçesinde düzenlenen programın başlamasıyla birlikte yağan yağmur, programın iptal edilmesine neden oldu.

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Kongre Müzesi bahçesinde program düzenlendi. Program için Karayolu güvenliği ile ilgili Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Karayolları ile Afet ve Acil Yönetim (AFAD) Müdürlüğü tarafından stant açıldı.

ANA OKULU ÖĞRENCİLERİNİ KIZILAY TIRI YAĞMURDAN KORUDU

Protokolün gelmesinin ardından başlayan program anaokulu öğrencilerinin trafik ile ilgili gösterisi ile başladı. Miniklerin gösterisi sırasında yağmur yağmaya başladı. Bu sırada hazırlıklı olan protokol ve bazı vatandaşlar ıslanmazken, yağmurun hızlanmasıyla birlikte çocuklar öğretmenleri tarafından kapalı alanlara götürüldü. Bazı çocuklar ise yağmur durana kadar bahçede bulunan Kızılay Kan toplama TIR'ının altında beklemek zorunda kaldı.

    Konuşması için kürsüye davet edilen Vali Alim Barut yağmur nedeniyle konuşmasını kısa kesti. Törende yılın şoförü olarak seçilen Yılmaz Demirgil’e Vali Alim Barut tarafından plaket ve altın takdim edildi. Daha sonra programın yağmur nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. Valinin konuşmasının ardından protokolde alanı terk etti. Alanda kalan görevliler ve basın mensupları ise stantlar için kurulan çadırlarda bekledi.

    Yağmurun durmasıyla birlikte AFAD ekipleri kaza yapan bir araçtan yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. Kurtarma tatbikatını vatandaşlarda ilgiyle izledi. Modern aletlerle kısa sürede çıkarılan yaralılar Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerince(UMKE) ambulansa sevk edildi. CİHAN

Yorumlar