Yağmur suyu tahliye kanalından çöp konteynırı çıkarıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekiplerinin Sağlık Mahallesi'ndeki yağmur suyu kanalından çöp konteynırı çıkardığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Yağmur suyu tahliye kanalından çöp konteynırı çıkarıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekiplerinin Sağlık Mahallesi'ndeki yağmur suyu kanalından çöp konteynırı çıkardığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, çöp konteynırının sürüklenerek kanala girmesinin imkansız olduğunu belirterek bunların seçim sürecinde kendilerine zarar vermek adına yapılan işler olduğunu öne sürdü. Belediyeden yapılan açıklamada; Toroslar ilçesi Sağlık Mahallesi'nde yağmur sularının denize akmayıp geri dönüp bazı ev ve iş yerlerine zarar vermesi üzerine inceleme başlatıldı. Ekipler yaptıkları inceleme sonucunda, yağmur suyunun kanal boyunca akmasını ve denize ulaşmasını sağlayan kanalı tıkayan şeyin çöp konteynırı olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Ekipler söz konusu konteynırı iş makinaları yardımı ile çıkartarak kanalı temizledi. Öte yandan kentin tüm bölgelerindeki rögarları ve menfezleri kontrol eden ekipler, sıkıntı yaşanan bölgelerde, özellikle hal kompleksi içinde yer alan rögar ve menfezlerin bez parçaları ile kapanmış olduğu ve menfez deliklerine çuval, sandık ile otomobil lastiği gibi cisimlerin yerleştirilmiş olduğu bilgisini verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Mersin’in altyapı sistemi konusunda her zaman sözünün arkasında olduğunu söyledi. Sağlık Mahallesi’ndeki yağmur suyu kanalından çöp konteynırı çıkmasının kendilerini çok şaşırttığını anlatan Özcan şöyle devam etti: "Çünkü o çöp konteynırının sürüklenerek kanala girmesi veya o otomobil tekerleri, iç içe girmiş çuvallar ile sandıkların menfezlere kendiliğinden yerleşmesi imkansız. Seçim sürecinde bize zarar vermek adına yapılan bu işler, doğrudan Mersin Halkına verilmiş bir zarardır ve ihanetle eş anlamlıdır. Şu anda bütün ekiplerimiz kentin diğer bölgelerindeki yağmur suyu kanallarını kontrol ediyorlar. Konuyla ilgili inceleme başlattık. Bu işin içinde olan herkes bunun hesabını Mersin halkına verecek."
CİHAN

Yorumlar