'Yağışlar aşırı olmadığı müddetçe ovada sorun oluşturmaz'

Adana’da 2 gündür aralıklarla yağan yağmurun, ovada hasadı devam eden ürünler de dahil olmak üzere sebze ve meyve ekili alanlar için sorun oluşturmayacağı bildirildi.     Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen,...

Google Haberlere Abone ol
'Yağışlar aşırı olmadığı müddetçe ovada sorun oluşturmaz'

Adana’da 2 gündür aralıklarla yağan yağmurun, ovada hasadı devam eden ürünler de dahil olmak üzere sebze ve meyve ekili alanlar için sorun oluşturmayacağı bildirildi.

    Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, yağışların devam etmesinin aşırı olmadığı sürece ürünlere zararının olmayacağını söyledi. Çukurova’da şu an buğday hasadının tamamlanmak üzere olduğunu, patates ve soğan hasadının sürdüğünü hatırlatan Girmen, yağışların ekili 'patlıcan ve domates' tarlaları ile sebze ve meyve için sorun oluşturmayacağına dikkat çekti.

    Çukurova bölgesinde, eylül ve ekim aylarında toplanacak, mısır, pamuk ve soya için ise yağışların faydalı olduğu belirtiliyor. Çukurova bölgesinde mayıs ayının başından beri yapına karpuz hasadı sürerken yağışların bu ürün için de sorun oluşturmayacağı vurgulandı.

CİHAN

Yorumlar