Yabani hayvanlar için doğaya yem bırakıldı

Siirt merkezde 53 santimi bulan kar kalınlığı Pervari ve Eruh ilçelerinde de bir buçuk metreyi geçti.

Google Haberlere Abone ol
Yabani hayvanlar için doğaya yem bırakıldı

Siirt merkezde 53 santimi bulan kar kalınlığı Pervari ve Eruh ilçelerinde de bir buçuk metreyi geçti. Kırsal kesimde ise 2 metreyi geçen kar kalınlığı hayatı olumsuz yönde etkilerken doğa da yaşayan yabani hayvanlar aç kalan kurt sürüleri karınlarını doyurmak için kırsaldan yerleşim yerlerine inmelerini önlemek amacıyla köylüler tarafından doğaya sakatat bırakıldı.

    Doğa Koruma Mühendisi Faruk Tülücü, “Siirt ve ilçelerinde son 15 yılın en çetin kışı yaşanırken kırsalda 2 metreyi geçen kar kalınlığı yaban hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yem bulmada zorlanan yaban hayvanları, yırtıcı hayvanlar, kurtların köylere inmesini önlemek amacıyla doğaya sakatat bırakılıyor.” dedi.

    Yabani hayvanların Pervari ve Şirvan da yaşayan köylülere ve hayvanlarına zarar vermelerini önlemek için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından haftada 2 defa doğaya yem bırakılmaktadır. (Pervari-Şirvan-Eruh-Baykan) yabani ve yırtıcı hayvanlar için sakatat bırakılırken kuş türleri içinde buğday ve ekmek bırakılmaktadır." şeklinde konuştu.

    Tülücü, "Doğa Koruma ve Milli Parklar olarak 15. Şube Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü, Siirt Şube Müdürlüğü tarafından her yıl mutat olarak doğaya yaban hayvanlarına yem bırakmaktayız kış şartlarının ağır geçtiği bu günlerde doğaya bir hafta içerisinde bıraktığımız yem miktarı 200 kilo buğday, 75 kilo sakatat ve 150 adet ekmek bıraktık ve bu yem bırakma çalışmalarına yıl boyunca devam edeceğiz daha önce ağır kış şartlarında ulaşılması mümkün olmayan bölgelere 700 kilo kırık buğday bıraktık." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar