Yabancı uyruklu hırsızlardan ‘her kapıyı açan anahtar’

Maltepe’de girdikleri çok sayıda evden hırsızlık gerçekleştiren yabancı uyruklu şebeke, Asayiş Büro Amirliği ekipleri ve güven timlerinin çalışması sonucu çökertildi.

Google Haberlere Abone ol
Yabancı uyruklu hırsızlardan ‘her kapıyı açan anahtar’

Maltepe’de girdikleri çok sayıda evden hırsızlık gerçekleştiren yabancı uyruklu şebeke, Asayiş Büro Amirliği ekipleri ve güven timlerinin çalışması sonucu çökertildi. Hırsızlardan ele geçirilen ve birçok kapıyı zorlamaya gerek kalmadan açtığı belirtilen 'özel anahtar' polis ekiplerini bile şaşırttı.

Son günlerde evlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının artması sonucu Maltepe Güven Timleri ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüpheli buldukları üç kişiyi fiziki takibe aldı. Küçükyalı’da hırsızlık amacıyla bir eve girdikleri belirlenen Gürcistan uyruklu A.G., K.S. ve G.T. isimli üç zanlı polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınarak Maltepe Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen zanlıların, yapılanan üst aramalarında kapı göbeklerini patlatmada kullandıkları tespit edilen çok sayıda malzeme çıktı. Ancak ele geçirilen suç aletlerinin yanında, birçok kapıyı zorlamadan rahatlıkla açtığı belirtilen özel bir anahtarın da olması polis ekiplerinin şaşırmasına yol açtı. Yapılan araştırmada özel yapılan anahtarın, birçok daire kapısını zorlamadan saniyeler içerisinde açmaya yaradığı görüldü. Ülkeleri Gürcistan’da da hırsızlık nedeniyle sabıkaları bulunduğu öğrenilen zanlılar, Asayiş Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.

Güvenlik kameralarına da yakalanan zanılıların, hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri bir binaya girdikleri ve sonra sakin bir şekilde binayı terk ettikleri görülüyor.
CİHAN

Yorumlar