Yabancı öğrencilerden rektörü şaşırtan istek

60 binin üzerinde öğrenciye eğitim imkanı sunan Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) 45 ülkeden bin 500 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Yabancı öğrencilerden rektörü şaşırtan istek

60 binin üzerinde öğrenciye eğitim imkanı sunan Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) 45 ülkeden bin 500 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor. Yabancı öğrencilerin sorunlarını dinleyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, beklemediği taleplerle karşılaştı. Öğrencilerin, eğitim ve öğretim yanı sıra rektörden kampüs yolu ve kampüs içine bisiklet yolu yapılmasını istemeleri dikkat çekti.

Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Elmas’ın yanı sıra Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken ve Prof. Dr. Ümit Kocabıçak katıldı. Toplantıda SAÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle görüş alışverişinde bulunarak öğrencilerin önerilerini ve sorunlarını dinleyen Prof. Dr. Elmas, üniversite bünyesinde yaklaşık bin 500 yabancı uyruklu öğrenci olduğunu ve gelecekte bu sayıyı 3 bine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Türkiye’de yabancı uyruklu öğrencilerin sayısının 30 binden 54 bine çıktığını dile getiren Prof. Dr. Elmas, bu artışın bir takım sorunları da beraberinde getirebileceğini ifade ederek, toplantının bu nedenle düzenlendiğini bildirdi.

BİSİKLET YOLU YAPILMASINI İSTEDİLER

Ancak öğrencilerin eğitim ve öğretim sorunlarının yanı sıra şehri kampüse bağlayan yolda ve kampüs alanı içerisindeki yollara bisiklet yolu yapılmasını istemeleri dikkat çekti. Özellikle Avrupa'dan gelen öğrenciler, bisiklet alışkanlıkları sebebiyle bu konuda yoğun talepte bulundu. Yabancı öğrenciler ayrıca staj uygulaması, tarihi geziler düzenlenmesi, burslu olmayan öğrencilere yönelik yardım yapılması gibi görüşlerini ve önerilerini iletti.

Önerileri dinileyen Prof. Dr. Elmas, öğrencilere ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getirerek, yeni talepleri de karşılamaya çalışacaklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar