Yabancı öğrenciler Samsun’a 'Yeni bir dünya' şarkısı ile veda etti

Cihan Uluslararası Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (CİHANDER) Samsun’da öğrenin gören mezun öğrenciler için düzenlediği mezuniyet gecesi Türkçe Olimpiyatları'nı aratmadı. Samsun’da öğrenim gören 1400 yabancı öğrencinin üye olduğu...

Google Haberlere Abone ol
Yabancı öğrenciler Samsun’a 'Yeni bir dünya' şarkısı ile veda etti

Cihan Uluslararası Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (CİHANDER) Samsun’da öğrenin gören mezun öğrenciler için düzenlediği mezuniyet gecesi Türkçe Olimpiyatları'nı aratmadı.

Samsun’da öğrenim gören 1400 yabancı öğrencinin üye olduğu CİHANDER’in öncülüğünde Neco Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen 'Samsun fidanlarını uğurluyor' adlı mezuniyet gecesinde 80 öğrenci mezuniyet coşkusunu kendilerini okutan hayırseverler ve aileleriyle birlikte yaşadı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde öğrenimlerini tamamlayan ve ülkelerine dönmek için gün sayan yabancı öğrenciler okumalarında katkısı olan kişi ve kurumlara mini bir Türkçe Olimpiyat gecesi yaşatarak veda etti. Öğrencilerin mezuniyet mutluluğuna uzaklardan gelen aileleri de eşlik etti. Geceye damga vuran ve salondakileri duygulandıran sahne ise birçok yabancı öğrencinin mezuniyet plaketini kendi anne ve babasının elinden alması oldu.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet gecesi Yemenli Essamm Şaibi’nin Kur’an okumasıyla devam etti. Orta Asya’dan Afrika’ya kadar birçok öğrencinin seslendirdiği bir birinden güzel şarkılar, türküler ve şiirler salonda bulunanlara Türkçe Olimpiyatları’nda olduklarını hissettirdi. Gecede katılımcıları yaptığı esperilerle güldüren ve lakabı Kayserili Mahmut olan Afrikalı öğrencinin sunucuyla yaptığı konuşma davetlileri gülme krizine soktu. Türkmenistanlı Mercan Başimova’nın okuduğu 'Sakarya' şiiri ise herkesi duygulandırdı.

Gece öğrencilere mezuniyet plaketlerinin kendi aileleri ve protokol üyeleri tarafından verilmesiyle devam etti. Mezuniyet gecesi öğrencilerin ve salondakilerin sahneye çıkarak ellerinde Türk Bayrakları sallayıp söyledikleri 'Yeni bir dünya' şarkısıyla son buldu. CİHAN

Yorumlar