Yabancı öğrenciler Erciyes’te eğlendi

Kayseri Uluslar Arası Öğrenci Derneği (KUDER) yaklaşık 70 ülkeden eğitim-öğretim amacıyla gelen bayan öğrencilere Erciyes'e gezi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Yabancı öğrenciler Erciyes’te eğlendi

Kayseri Uluslar Arası Öğrenci Derneği (KUDER) yaklaşık 70 ülkeden eğitim-öğretim amacıyla gelen bayan öğrencilere Erciyes'e gezi düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan gezide öğrenciler teleferiğe bindi, kızak ve kayak zevkini doyasıya yaşadı. Ayrıca öğrencilere sucuk-ekmek ikramı yapıldı.

KUDER Başkanı Mücahit Bulut, derneklerinin her hafta cumartesi farklı bölge ve ülkelerden misafir öğrenciyle Erciyes gezisi düzenlediğini, geçen haftalarda Suriyeli, Filistinli ve Afganistanlı öğrencilerle Erciyes'te çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiğini ifade etti. Bulut, Erciyes gezilerinin bu haftaki misafirlerinin yaklaşık 70 farklı ülkeden şehre gelen bayan öğrenciler olduğunu, bu tür gezilerde yurt dışından Kayseri'ye eğitim-öğretim hayatını devam ettirmek için gelen misafir öğrencilere şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu faaliyetlerin misafir öğrencilerin birbirleriyle ve Kayseri halkı ile tanışıp kaynaşmalarına imkan sunduğunu belirten KUDER Eğitim Birimi Sorumlusu Müslüm Yalçın, “KUDER olarak 30'un üzerinde eğitim semineri düzenledik. Rehberlik, barınma, gıda, sağlık ve burs imkanları başta olmak üzere birçok konuda misafir öğrencilere yardımcı olmaya çalıştık. Misafir öğrencilerin her açıdan donanımlı bireyler olarak yetişmeleri ve ülkelerine döndüklerinde hem ülkeleri hem de İslam dünyası için faydalı birer insan olmaları için yoğun bir çaba içerisindeyiz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar