Yabancı hastaların tercihi Türkiye

Tedavi için Türkiye’ye gelen hasta sayısı senede 250 bini geçiyor. Bu hastalardan biri de Nijeryalı Abbas Nuidda Tafida.

Google Haberlere Abone ol
Yabancı hastaların tercihi Türkiye

Tedavi için Türkiye’ye gelen hasta sayısı senede 250 bini geçiyor. Bu hastalardan biri de Nijeryalı Abbas Nuidda Tafida. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden övgü ile söz eden Tafida, Türkiye’yi tercih ettiğine çok memnun olduğunu vurguladı.

Nijerya’da Nizamiye Türk Hastanesi’ne kalp ve solunum yetmezliği şikâyeti ile başvuran Tafida, 2 gün müşahede altında kalıyor. Yapılan tetkiklerin ardından kalbe giden damarlarından birinde tıkanıklık olduğunu öğreniyor. Ardından daha kapsamlı bir tedavi olmak için Türkiye’ye gelmeye karar veriyor. Tedavi için Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni tercih eden Abbas Tafida’ya doktorlar by-pass ve stent olmak kaydı ile iki öneri sunuyor.

Ülkesi Nijerya’da bulunduğu eyalette Tarım ve Hayvancılıktan Sorumlu Bakan olan Tafida, dünyanın muhtelif yerlerinde tanıdığı pek çok kalp cerrahı ve radyolog olduğunu aktararak, “Fatih Üniversitesi Hastanesi doktorları ve yurtdışından birkaç cerrahın katılımıyla telekonferans bir toplantı yaptık. Ve by-pass operasyonuna karar verildi. Ayrı anlayışların ele alınması ile bu operasyona karar verilmesi benim de kendimi daha güvende hissetmeme sebep oldu.” dedi.

Operasyon sonrası kendisini tahmin ettiğinden çok daha iyi hissettiğini anlatan Nijeryalı hasta, ”Buraya geldiğim için çok memnunum cerrahlar ve medikal personel bize çok yardımcı oldu ve güleryüzlü davrandılar. Doktorlarım beni konu hakkında tüm detaylarıyla bilgilendirdi. Burada beklediğimizin çok ötesinde bir ilgiyle karşılandık. Operasyon sonrası bu kadar iyi hissedeceğimi burada bu kadar güzellikle karşılaşacağımı ve böyle organize bir sistemle tedavi edileceğimi düşünmemiştim.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar