Yabancı gönüllülerden fotoğraf festivali

Bursa Kent Konseyi (Bursa City Council) Yabancılar Çalışma Grubu (Foreigners Working Group), şehirde yaşayan yabancıların aidiyet duygusunu artırmak amacıyla yalnızca yabancıların katılabileceği ‘SHUTTERFEST Fotoğraf Festivali’ düzenliyor....

Google Haberlere Abone ol
Yabancı gönüllülerden fotoğraf festivali

Bursa Kent Konseyi (Bursa City Council) Yabancılar Çalışma Grubu (Foreigners Working Group), şehirde yaşayan yabancıların aidiyet duygusunu artırmak amacıyla yalnızca yabancıların katılabileceği ‘SHUTTERFEST Fotoğraf Festivali’ düzenliyor.

Bursa’ya farklı sebeplerle gelerek yerleşmiş veya çalışan yabancı kökenliler tarafından BKK bünyesinde kurulan Yabancılar Çalışma Grubu, şehirde yaşayan yabancılara yönelik fotoğraf festivali için çalışmalara başladı. Yalnızca yabancıların katılacağı ‘SHUTTERFEST Fotoğraf Festivali’, yabancıların aidiyetlik duygusunu arttırmayı, şehrin bir parçası olduklarını hissettirmeyi amaçlanıyor. Festival kapsamında, 1 yarışma ve sergileme, 1 atölye çalışması, 1 şehir içi alan gezisi planlanıyor.

Tamamen amatör ruhla yapılacak olan projede, fotoğraf yarışması gönüllü jüriler tarafından sonuçlandırılacak. Yarışma sonunda 30 fotoğraf seçilecek ve bu fotoğraflar aynı zamanda sosyal medya üzerinden oylamaya açılacak. En çok beğeni alan fotoğraf ödüllendirilecek. İlk 3 fotoğraf ve beğenisi alan fotoğraf için ise plaket verilecek. Festival kapsamında yabancılara yönelik fotoğraf tekniklerinin öğretileceği bir atölye çalışması ve pratik yapabilecekleri alan gezisi düzenlenecek. Katılımcılar ve başvurular, Yabancılar Çalışma Grubu Fotoğraf Festivali ekibi tarafından takip edilecek. 01-23 Mayıs tarihleri arasında fotoğraflar yarışması başvuruları alınacak. 08-14 Mayıs 2014; Workshop, 11 Mayıs 2014, Fotoğraf çekimi alan gezisi gerçekleştirilecek. 9 Haziran'daki ödül törenin ardından fotoğraflar sergilenecek.

CİHAN

Yorumlar