Yabancı gençler Soma'daki acıyı paylaştı

Soma’da yaşanan maden kazası nedeniyle iptal edilen Gençlik Festivali için Antalya’ya gelen yabancı konuklar şehit madenciler için Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na siyah çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Yurt dışından...

Google Haberlere Abone ol
Yabancı gençler Soma'daki acıyı paylaştı

Soma’da yaşanan maden kazası nedeniyle iptal edilen Gençlik Festivali için Antalya’ya gelen yabancı konuklar şehit madenciler için Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na siyah çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Yurt dışından gelen gençler ‘Acınız, acımızdır. Başınız sağolsun’ pankartı taşıyarak üzüntülerini ifade etti.

Yabancı heyetler adına konuşan Tatyana Vasilyeva ‘Acınız acımızdır. Acınızı paylaşıyoruz.” dedi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 10. Uluslararası Antalya Gençlik Festivali sebebiyle Antalya’da bulunduklarını belirten Vasilyeva, “ 13 Mayıs günü Soma'dan aldığımız bir kaza haberiyle coşkumuzun derin üzüntüye ve kedere dönüştüğünü belirtmek isteriz. Bugün acınızı sizlerle paylaşmak için aranızda bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı ve sonsuz sabır dileriz.” diye konuştu.

Yabancı konukların Soma'daki şehitler için düzenlediği siyah çelenk koyma törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İlyas Çopur da katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Evrim, şunları söyledi: “Başımıza gelen bu büyük felaket yüzünden festivali iptal ettik. Çok uzaklardan gelerek acımızı paylaşan bu pırıl pırıl gençlere çok teşekkür ediyorum.”

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Fransa’ya yapacağı çalışma ziyaretini ve 19 Mayıs kutlamaları kapsamında yapılması planlanan Levent Yüksel konserini iptal etmişti.

CİHAN

Yorumlar