Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının yerleşim alanlarına inmesini önlemek için ormanlık alanlara yem bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının yerleşim alanlarına inmesini önlemek için ormanlık alanlara yem bırakıldı.

İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, aç kalan yaban hayvanları için ormanlık alanlara yem bıraktı. Ekipler, özellikle kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu yüksek yerlerde, yiyecek sıkıntısı çeken memeliler için yonca bıraktı. Sapanca ilçesi Soğucak Yaylası'na arazi araçlarıyla gelen ekipler, ceylan ve karacalar için ormanlık alana yonca koydu. Kanatlı hayvanlar için de mısır bırakıldı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel, yaban hayvanlarının yaşam alanlarının yerleşim merkezinden uzak ve daha olumsuz hava koşullarının yaşandığı yükseklerde bulunduğunu belirterek, "Bu nedenle ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının en büyük sorunu olan yem ve su ihtiyaçlarının karşılanması için doğaya yem takviyesi yapılması gerekiyor. Son günlerde etkili olan kar yağışı yaban hayvanlarının beslenmesi için tehdit oluşturuyor. Yaban hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı Sapanca, Hendek ve Akyazı ilçelerinin yüksek kesimlerinde yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışmalarına başladık" dedi.
Yörenin özelliklerine ve kış koşullarına göre beslenme zorluğu çekmesi muhtemel kanatlı ve memeli yaban hayvanlarının yaşam alanlarına kırık buğday, yonca türü yem koyma çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Demirel, "Bu çalışmalar ağır kış şartları devam ettiği müddetçe devam edecek. Yöremizde yerli ve göçmen kuş olarak bulunan kanatlı türler için kalori değeri yüksek kırık buğday, mısır gibi taneli yem bitkileri veriliyor. Otobur türlerden geyik ve karaca türleri için de kalori ve besin değeri yüksek bitkisel kökenli yonca,mısır ve palet yemleri verilerek hayatta kalmaları sağlanıyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar