Yaban hayvanları için doğaya yem bıraktılar

Orman ve Su İşleri Çorum Şubesi tarafından ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yaban hayvanları için doğaya yem bıraktılar

Orman ve Su İşleri Çorum Şubesi tarafından ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. Sıklık Tabiat Parkı ve Çomar Barajı bölgesinde yaban hayvanlarının geçiş güzergahlarına yem bırakan ekipler, uygulamayı kış boyunca sürdürecek.

Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Mahmut Temel, yaban hayatını desteklemek amacıyla yonca, saman, yemek artıkları, mısır, buğday ve sakatattan oluşan yemleri doğaya bıraktıklarını ifade etti. Temel, ağır kış koşullarından dolayı beslenme zorluğu çeken yaban hayvanları olduğunu belirterek, mevsimin ilk karı yağışıyla birlikte çalışmalara başladıklarını söyledi.

Doğaya yem bırakmak için 6 ton besi yemi, 7,5 ton yonca 3 ton da tane yem alındığını dile getiren Temel, ''Yaban hayvanlarının olduğu yerlere ekiplerimiz yem bırakıyor. Ağır geçen koşullardan dolayı av ve yaban hayatı, yemleme ihtiyacı duyuyor. Bunu bulmadığı zaman yerleşim yerlerine iniyor ve bilinçsizce avlanıyorlar.'' dedi.

Temel, şehir içinde de şiddetli soğuk yüzünden suların donduğunu ve hayvanların aç ve susuz kaldığını kaydetti. Temel, ''Halkımızdan beklentimiz evlerinin önüne koyacakları su ve yiyecek artıkları ile bu hayvanların su ve yemek ihtiyaçları konusunda hassasiyet göstermeleridir.'' ifadesini kullandı.

Ekipler yabani hayvanlar için doğaya yem atan sonra Sıklık Tabiat Parkı'nda yaşayan karaca, geyik, ceylan ve dağ keçilerine de yem bıraktı.
Ayrıca parkta bulunan kuş yuvalarına da ekipler yem koydu. CİHAN

Yorumlar