Wulff: İftarlar birlikteliğimiz için önemli buluşma noktaları

Delmenhorst’da üç İslam kuruluşunun üçüncü kez birlikte verdikleri iftar yemeğine katılan Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff birlikteliği sağlamak için bu gibi etkinliklerin önemli olduğunu belirtti. Wulff,“Farklılıklarımızla...

Google Haberlere Abone ol
Wulff: İftarlar birlikteliğimiz için önemli buluşma noktaları

Delmenhorst’da üç İslam kuruluşunun üçüncü kez birlikte verdikleri iftar yemeğine katılan Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff birlikteliği sağlamak için bu gibi etkinliklerin önemli olduğunu belirtti. Wulff,“Farklılıklarımızla bir arada bulunmamız beni olumlu etkilemiştir. Tüm Müslümanların Ramazan ayını kutlarım.” dedi.

Delmenhorst’da DİTİB Merkez Camii, İGMG Mevlana Camii ve Delmenhorst Entegrasyon ve Eğitim Derneği (DIBV), “Delmenhorst İslam Toplumu“ (IGD) olarak birleşerek verdikleri iftar yemeğinde, birlik ve beraberlikler pekişti.

İftara Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Hannover Başkonsolos Mehmet Günay, DİTİB Sözcüsü Dr. Bekir Alboğa, Delmenhorst Belediye Başkanı Patrick Dela Lane, DİTİB Genel Sekreteri ve Aşağı Saksonya-Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç, Din Hizmetleri Ataşesi Abdullah Gümüşsoy, yerel siyasetçiler, bilim ve işadamları, dernek başkanları olarak Türk-Alman 200 davetli yer aldı.

Din görevlisi Yunus Altun tarafından okunan Kuran’ı-Kerim ardından yapılan selamlama konuşmalarında konuşmacılar Müslüman toplumun, içinde bulunduğu toplumla entegre olduğu, kendilerini de toplumun bir parçası olarak gördüklerini ve böyle de görülmek istediklerini belirttikten sonra, davete iştirak eden konuklarına teşekkür ettiler. Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ise yaptığı konuşmada birlikteliği sağlamak için bu gibi etkinliklerin önemine değindi. Wulff, “Farklılıklarımızla bir arada bulunmamız beni olumlu etkilemiştir. Tüm Müslümanların Ramazan ayını kutlarım.” dedi.

Delmenhorst Belediye Başkanı Patrick Dela Lane, ise Türk-Alman dostluğuna vurgu yaparak, “Delmenhorst bir göçmen kentidir. Göçmenler de kentimizin zenginliğidir." diye konuştu. Başkan Dela Lane, dinler arasında bir çok benzerlikler olduğuna dikkat çektikten sonra, ayrımcılıklardan ziyade birlikteliklerin konuşulmasının önemini belirtti. IGD'nin düzenlediği iftar yemeğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Mehmet Günay ise bu gibi etkinliklerin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade etti.

İftar yemeği, Ahmet Özbal hocanın ezan okuması ile başladı. CİHAN

Yorumlar