Wowereit rüşvet skandalını aydınlatma sözü verdi

Almanya’nın başkenti Berlin’de yapımı yılan hikayesine dönen havalimanında rüşvet skandalının ortaya çıkmasından sonra gözler Havalimanı Denetleme Kurulu Başkanı olan Klaus Wowereit’a çevrildi.Berlin’e hükümet eden Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Wowereit rüşvet skandalını aydınlatma sözü verdi

Almanya’nın başkenti Berlin’de yapımı yılan hikayesine dönen havalimanında rüşvet skandalının ortaya çıkmasından sonra gözler Havalimanı Denetleme Kurulu Başkanı olan Klaus Wowereit’a çevrildi.

Berlin’e hükümet eden Belediye Başkanı Wowereit, skandalın patlak verdiği esnada Çin’de temaslarda bulunuyordu. Gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Wowereit, skandalın bütün boyutlarıyla aydınlatılacağını söyledi.

“Saklayacak bir şeyimiz yok!” diyen BER Havalimanı Denetleme Kurulu Başkanı Wowereit, “Uyanık olmak için önemli bir işaret, örtbas edilmesine izin vermemeliyiz.” şeklinde konuştu.

Wowereit, Havalimanı Proje Şefi Hartmut Mehdorn’un istifasını gerektirecek bir durumun ise bulunmadığını söyledi. Ancak muhalefet 71 yaşındaki Mehdorn’un başarısız olduğunu ve görevini bırakması gerektiğini öne sürüyor.

Açılışı sürekli ertelenen havalimanı inşaatında Teknik Şef Jochen Grossmann’ın yarım milyon Euro civarında rüşvet aldığı iddia edilmişti. Neurippen Savcılığı da iddialarla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Yapımına 2006 yılında başlanan ve 2010 yılında hizmete görmesi öngörülen BER havalimanı, inşaatındaki teknik hatalardan dolayı bir türlü açılamadı. İlk olarak 2012’ye ardından 2014’e ertelenen açılış için öngörülen son tarih ise 2016 yılı.

Projede yolsuzluk ve rüşvet olayları nedeniyle devletin büyük miktarlarda zarara uğradığı iddiaları Alman basınında tartışmalara neden olurken, halk arasında da huzursuzluğa yol açmış durumda. CİHAN

Yorumlar