Windowist Tower'dan engelli çocuklara destek

Sanatçılar, sergi öncesinde otizmli çocuklarla atölye çalışması yaptı

Google Haberlere Abone ol
Windowist Tower'dan engelli çocuklara destek
Hazır kiralık ofis konseptiyle hizmet veren Windowist Tower, Maslak'taki plazasında bulunan sanat galerisi Karbon Gallery ile otizmli çocuklar ve ailelerine destek veren bir projeye imza attı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Otizm Güçlü Aile Derneği (OGAD) yararına Karbon Gallery'de 6 Aralık'ta açılacak "Masum Dünya" sergisi için birçok ünlü Türk ressamı eserlerini bağışladı. Sergi öncesinde sanatçılar, otizmli çocuklarla Karbon Gallery'de de atölye çalışması gerçekleştirdi.

Aralarında Genco Gülan, Esra Üner, Yiğit Yazıcı, Devrim Erbil, Akın Ekici ve Barış Sarıbaş'ın bulunduğu sanatçıların eserlerinden ilham alan otizmli çocuklar, kendi bakış açılarıyla yeni resimleri ünlü ressamların yardımıyla tuvale aktardı.

Atölye çalışmaları sonucunda hazırlanan resimler ile sanatçıların bağışladıkları eserler sergide satışa sunulacak. Kısa vadede açılması planlanan Aile Danışma ve Eğitim Merkezi'ne kaynak sağlamak amacıyla sergiden elde edilecek gelir OGAD'a bağışlanacak.

"Otizm konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz"

Windowist Tower Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nesrin Işıkal, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk çalışması içinde bulunduklarını, otizm konusunda da farkındalık yaratmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kurulması planlanan Aile Danışma ve Eğitim Merkezi'nin toplum yararına önemli bir adım olduğunu belirten Işıkal, "Windowist Tower olarak, çok farklı sosyal sorumluluk projelerine olduğu gibi otizm konusunda da her türlü desteği veriyoruz." ifadesini kullandı.

OGAD Kurucu Başkanı Demet Uyar da projenin kamuoyunun dikkatini otizmli çocuklara çekebileceğini vurgulayarak, otizmli çocuklardan önce ailelerin bilinçlendirilmesi ve ebeveyn eğitiminin daha önemli bir konu olduğunu kaydetti.

Uyar, "Otizmli çocukların topluma kazandırılması için ailelere büyük sorumluluklar düşüyor. Bu konuda OGAD olarak, birçok adım attık ve atmaya devam ediyoruz. Türk sanatçılarla yapılan bu çalışma dünyaya örnek olacaktır." ifadelerini kullandı.

Genco Gülan, Esra Üner, Yiğit Yazıcı, Devrim Erbil, Akın Ekici ve Barış Sarıbaş gibi ünlü ressamların destek verdiği "Masum Dünya" sergisi, 6 Aralık'tan itibaren Windowist Tower Karbon Gallery'de ziyaret edilebilecek.

Yorumlar