Wieland: AB'ye üye olmak isteyen, kriterlerini yerine getirir

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine yaklaşık üç hafta kalan adayların seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Baden-Württemberg (BW) eyaletinde de partiler seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU)...

Google Haberlere Abone ol
Wieland: AB'ye üye olmak isteyen, kriterlerini yerine getirir

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine yaklaşık üç hafta kalan adayların seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Baden-Württemberg (BW) eyaletinde de partiler seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) kalesi olarak kabul edilen ve partinin 58 yıllık iktidarını Yeşiller-SDP koalisyonuna kaptırdığı Stuttgart da bir anlamda CDU için güvenoyu özelliği taşıyan bu seçimlerde iddialı.

CDU’lu adaylar eyaletin değişik şehirlerinde yaptıkları çalışmalarla seçmenlere ulaşıyor. Partinin Stuttgart’tan gönderdiği AB seçimlerindeki güçlü adaylarından Rainer Wieland da seçim bölgesindeki çalışmaprogramı çerçevesinde BİL Özel Okullarını ziyaret etti.

Okul yönetimi tarafından karşılanan AP milletvekili Wieland, Bil Özel Okulları’nın faaliyetlerini önemsediğini ifade etti. Okulun öğrencileriyle sohbet edip sorularını cevaplayan politikacı,Avrupa Birliği’nin hangi yöne doğru gittiği ile ilgili fikirlerini paylaştı.

AB’ye üye olmanın şartlarının belli olduğunu, bu noktada AB‘nin belli kriterleri olduğunu ifade eden Wieland, “Üye olmak isteyen ülkelerin bu kriterleri yerine getirmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden gelen ‘Bazı AB ülkelerinin Euro’dan çıkması durumunda ne olabilir?’ sorusuna cevap veren Wieland şöyle konuştu: “AB ülkelerinde ekonomiyle ilgili kriterleri yerine getiren ülkelerin zorunlu olarak Euro’da kalma mecburiyeti var. Euro’dan çıkmak isteyen Avrupa Birliği’nden de çıkmak istiyor anlamına gelir.”

Euro bölgesinde özel anlaşma sonucu Euro dışında kalan sadece iki ülke olduğunu anlatan politikacı,“Bunlar İngiltere ve İsveç. Bunun dışında kriterleri uyan tüm AB ülkeleri Euro para birimini kullanmak zorunda.” dedi.

CDU’lu Wieland, şirketlerin veri koruma konusuna da değindi. Bazı şirketlerin vergi konusunda olduğu gibi veri kanununda da daha esnek ülkeleri tercih ettiğini ifade eden Wieland, toplumu yakından ilgilendiren gıda konusundaki standartlar ile ilgili konulara da dikkat çekti.

Wieland, AB ülkelerinde bu standartların yüksek olduğunu ifade ederek şu açıklamada bulundu: “Toplumun en çok hassas olduğu konulardan biri de gıda konusu. Tıbbi konularda partilerin veya halkın kırmızı gen dediğimiz konuda endişesi yok. Gıdaları kapsayan yeşil gen konusunda ise partilerinde, halkında endişeleri var. Genel olarak AB ülkelerinde kalite standartları yüksek. Kalite standardı ABD’ den daha yüksek durumda. AB ile ABD arasında yapılacak olan serbest ticaret anlaşması bu konulardaki hassasiyetleri de beraberinde getirecek.” CİHAN

Yorumlar