Vural: Süreç içerisinde böyle bir anayasa değişikliğini uygun görmüyoruz

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Kesinlikle bu süreç içerisinde hangi şart olursa olsun tamamen bağımsız bir şekilde böyle bir anayasa değişikliğini uygun görmüyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Vural: Süreç içerisinde böyle bir anayasa değişikliğini uygun görmüyoruz

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Kesinlikle bu süreç içerisinde hangi şart olursa olsun tamamen bağımsız bir şekilde böyle bir anayasa değişikliğini uygun görmüyoruz.”dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ziyaretinin ardından MHP Grubu'nu da ziyaret etti ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile yaklaşık 30 dakika basına kapalı görüştü. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, “Ziyaretimizin konusu dün sayın Cumhurbaşkanı, genel başkanlarla yaptığı görüşmelerde ortaya çıktığı üzere anayasa değişikliği konusunda AK Parti’nin görüşlerini gruplara iletmekti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ardından Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret ettik ve anayasanın 159’ncu maddesi üzerine siyasi parti gruplarının bir araya gelerek iş birliği içerisinde bir metin oluşturmaları ve bunun yasalaşması hususunda AK Parti’nin her türlü işbirliğine hazır olduğunu kendilerini ifade ettim. Kendileri de görüşlerini bizlerle paylaştılar.” dedi.
Bir gazetecinin ‘Kilis'te yürütülen bir operasyonda polisler hakkında soruşturma açıldığı ve Adalet Bakanlığı’nın 2 savcı görevlendirildiği iddialarını sorması üzerine Bozdağ, “Ben devam eden soruşturmalarla ilgili bir şey söylemem doğru değil. Polislerle ilgili kısım hakkında bir bilgim yok. Adalet Bakanlığı’nın herhangi bir yere savcı görevlendirilmesi gibi bir yetkisi, ne de bir görevi vardır. Asparagas bir bilgidir.” diye cevapladı.

Ardından MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kameraların karşısına geçerek, partilerinin görüşlerini açıkladı. Vural: “Grubumuza ziyaret etmelerinin amacı gündemde olan HSYK düzenlemesi. Bu düzenlemeyle ilgli Adalet ve Kalkınma Partisi bir anayasa değişikliğiyle bu sorunu çözmeyi önermişlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sayın genel başkanımızın da ifade ettiği görüşler gayet açık ve nettir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu süreç içerisinde özellikle rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının devam ettiği süreç içinde anayasal yargı organlarına müdahalenin doğru olmadığın ifade ettik. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz böyle bir anayasa değişikliğini uygun görmediğimizi ve yargı sürecinde olan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının devam etmesi gerektiğini, böyle bir müdahalenin rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının üstünü örtmek amacıyla özellikle yargı kurumlarına müdahale amacı taşıyabileceğini ifade ettik ve görüşlerimizi kendilerine ilettik. Biz anayasa değişikliğini bu manada yargıya bir müdahale, özellikle de böylesi bir ortamda doğru bulmuyoruz. Böyle bir sürecin doğru olmayacağın ifade ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak kesinlikle bu süreç içerisinde hangi şart olursa olsun tamamen bağımsız bir şekilde böyle bir anayasa değişikliğini uygun görmüyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar