Vural: Sizin Gibi Zihniyet Çanakkale'de Olsaydı 'Buyurun Geçin' Derdi

MHP'li Oktay Vural, Çanakkale ruhunun bugün üzerine tuz ruhu döküldüğünü ifade ederek 'Sizin gibi zihniyet Çanakkale'de olsaydı, 'Buyurun geçin' derdi.' şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Vural: Sizin Gibi Zihniyet Çanakkale'de Olsaydı 'Buyurun Geçin' Derdi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çanakkale ruhunun bugün üstüne tuz ruhu döküldüğünü anlatım ederek 'Sizin bu şeklinde zihniyet Çanakkale'de olsaydı 'buyurun geçin' derdi' diye konuştu. AK Parti ve HDP'nin göstermelik atıştığını iddia eden Vural, 'Bugünlerde AKP ile HDP içinde bu sanal atışma fazla aşırı komiktir. Tam bir ortaoyunu. İmralı ile görüşüyorlar, anlaşma imzalıyorlar, izleme heyetlerini kuruyorlar. Şimdi kalkıp birbirlerine laf yetiştiriyorlar. Buna kim inanır?' dedi.

'ÇANAKKALE RUHUNUN ÜZERİNE TUZ RUHU DÖKÜLDÜ'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği matbuat toplantısında dün 'Çanakkale geçilmez' dendiğini ve geçirtilmediğini anlatım ederek Çanakkale şehitlerine saygı ile andıklarını söyledi. 'Türkiye'nin geçilmez' olduğunu vurgulayan Vural, bugün de tıpkı ruh ve inançla devinim edilmek mecburiyetinde olunduğunu kaydetti. Bugün bu ruhun hilafına devinim edildiğini savunan Vural, Çanakkale ruhunun teröristlerle müzakere edilmesi için yurt bırakmadığını söyledi. 'Çanakkale ruhunu sahip bulunan bir kimse 'analar ağlamasın' ismi altında yurt topraklarına kastedenlerle müzakere masasına oturmaz. Çanakkale ruhunu sahip bulunan bir kimse Kürdistan inşa etmez. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle Kürt milletini etnik kimliklere bölmez. Çanakkale'de ruh Türk milletinin ruhudur.' diyen Vural, bugün Çanakkale ruhunun üstüne tuz ruhunun döküldüğünü kaydetti. Çanakkale ruhunu anlamak için ırkçılıktan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Oktay Vural, 'Sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıp terk ettikten sonra bir de 'şükür namazı kıldım' diyorsun. Sizin bu şeklinde zihniyet Çanakkale'de olsaydı 'buyurun geçin' derdi. Sizin bu şeklinde zihniyet Sevr imzalandığı süre olsaydı Damat Ferit bu şeklinde siz de imzalardınız.' dedi. AK Parti hükümetinin TSK'nın caydırıcılığını ortadan kaldırdığını savunan Oktay Vural, Süleyman Şah Türbesi'nin diğer bir yere taşınmasını eleştirdi.

'DİYARBAKIR'DA MEGRİ MEGRİ, BALIKESİR'DE DOMBRA'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balıkesir'de 'Kürt sıkıntısı yoktur, ne eksiğiniz var' derken Kars'ta Kürtlerin kimliklerin tanınma sıkıntısı bulunduğu yönündeki ifadelerini hatırlatarak 'Diyarbakır'da 'megri megri', Balıkesir'de 'dombra'. Diyarbakır'da Şivan Perver, Balıkesir'de Kuvai Milliye. Hani bir reklam vardı; aç kapa, aç kapa diye. Bu da böyle. Oradan sallıyor. Oh ne güzel, herkes veriyor zaten. Var mı yok mu? Türkiye'de bir bölücü terör sıkıntısı vardır. Kürt kökenli insanlarımızı milletinden ayırmak, devletinden koparmak, bölücülük projesi vardır. Çözüm dediğiniz de milleti ve devleti çözme sürecidir.' diye konuştu.

'ADADAN ESEN BİR YEL YOK DENİLEN KÜRT SORUNUNU VARA ÇEVİRDİ'

Türkiye'de bir cumhurbaşkanı ve başbakan sıkıntısı olduğunu anlatım eden Vural, 'Türkiye'de medya özgürlüğü sıkıntısı vardır. Hukukun üstünlüğü sıkıntısı vardır. Yargının yürütmeye bağlanma sıkıntısı vardır.' diyerek bunların milletin gerçek sorunları olduğunu anlatım etti. Vural, 'Merak ediyorum Balıkesir'de yok denilene Kars'ta sebep mevcut demek mecburiyetinde kaldı? Kim istek etti? Herhalde bir yerden istek geldi. Başkanlık sevdası o kadar derin ki, pazarlıklar o kadar iri ki adalardan esen bir rüzgar yok dedikleri Kürt sorununu derhal vara çevirmiş oldu.' dedi.

'AKP VE HDP KENDİSİNE OY VERENLERİ KANDIRMAK İÇİN NUMARA YAPIYOR'

AK Parti, PKK ve HDP'nin seçim işbirliği yaptığını ileri devam eden Oktay Vural, 'Bugünlerde AKP ile HDP içinde bu sanal atışma fazla aşırı komiktir. Tam bir ortaoyunu. İmralı ile görüşüyorlar, anlaşma imzalıyorlar, izleme heyetlerini kuruyorlar. Şimdi kalkıp birbirlerine laf yetiştiriyorlar. Buna kim inanır? Pazarlığı oluşturan sizsiniz. Ne yapıyorsunuz peki? Çay mı içiyorsunuz? Pazarlık ediyorsunuz. 10 madde neydi? Müzakere. Ver başkanlığı al özerkliği. İmralı 'başkanlığı destekleriz' demedi mi? Şimdi iki parti de kendisine oy verenleri kandırmak için numara yapıyor. Al gülüm, ver gülüm.' halinde konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar