Vural: Gel şu kutucukların, Yasin El Kadı’nın, şu şehir rantlarının hesabını ver

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Gel şu kutucukların, Yasin El Kadı’nın, şu şehir rantlarının hesabını ver.

Google Haberlere Abone ol
Vural: Gel şu kutucukların, Yasin El Kadı’nın, şu şehir rantlarının hesabını ver

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Gel şu kutucukların, Yasin El Kadı’nın, şu şehir rantlarının hesabını ver. Hesap vermekten kaçıyor. Siz AKP'ye oy veren değerli kardeşlerim, git bu oyla, yolsuzluğun ve rüşvetin üstünü ört diye mi oy verdiniz?" diye sordu.

Trakya turunun son durağında partisinin Tekirdağ il teşkilatı tarafından İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Vural, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yolsuzluk operasyonuna değinen Vural, şunları söyledi: "Gerçekleri söylemediler, doğruları söylemediler, hep aldattılar, hep münafık siyaseti yaptılar. Ayakkabı kutularında dolarları euroları gördüm. O kutular çantalara konuyor, bakana gidiyor, bakanın oğluna gidiyor, sonra da diyorlar ki, belki çantada kitap vardır. Kitabına da uyduruyorlar açıkçası. Doğru, kitap varmış ama meğerse bu kitabın sayfaları dolar ve euro imiş. Kara para, kirli paraya aklayıcıları Başbakanın bakanların yanına kadar girmiş. Yurtdışından geliyormuş 87 milyar euro’ymuş olanlar. Kimi parası bunlar? Uyuşturucunun mu teröristin mi? Biliyorsunuz şebekenin başı İran’da yakalandı. Başbakan diyor bu Reza Zarrab hayırsever bir adamdır diyor. Doğru, doğru söze ne hacet, bakanlara ve bakan çocuklarına hayrı dokunmuş. O kadar hayırsever ki bakana uçağını verip bakan onunla umreye gitmiş. Ne kadar hayırsever?”

"Devlet tırı maalesef devlet sırrı oldu" diyen Vural, “Hatay’da tırla ilgili haber geliyor, silah var diye. Savcı kontrol yapacak izin vermiyorlar değerli kardeşlerim. Ne saklıyorsunuz? Yardım malzemesi var. Yardım malzemesi varsa gösterin. Ne var içinde? Devlet sırrı. Yardım malzemesinin neresi devlet sırrı? Madem devlet sırrı savcı da görsün gereğini yapsın tutanak tutsun, versin tamam ben gereği neyse yaptım desin. Neden göstermiyorsunuz? Gümrük Bakanı da diyor ki o tır gümrüklerimizden çıkmadı. Nereden çıktı peki, nereye gitti? Şimdi merakım artmaya başladı, acaba bu tırda ayakkabı kutucukları mı vardı?” ifadelerini kullandı. Vural, toplantıda MHP'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adayının Prof. Dr. Nail Yılmaz olduğunu açıkladı. CİHAN

Yorumlar