Vizyon Projesi’nin ihracata katkısı 50 milyon dolar olacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Mart ayı ihracat performansını bir başarı örneği olarak değerlendirerek, 27 Vizyon Projesi’nden biri olan ve 9 Nisan’da hizmete açılacak olan GTO Erbil Ticaret Ofisi ile ilk yıl il ihracat.

Google Haberlere Abone ol
Vizyon Projesi’nin ihracata katkısı 50 milyon dolar olacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Mart ayı ihracat performansını bir başarı örneği olarak değerlendirerek, 27 Vizyon Projesi’nden biri olan ve 9 Nisan’da hizmete açılacak olan GTO Erbil Ticaret Ofisi ile ilk yıl il ihracatına 50 milyon dolar katkı hedeflediklerini söyledi.

Bartık, Mart ayı ihracat ve 2013 yılı büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Ekonomik ve siyasi istikrar rakamları sürdürülebilir güçlü bir artışa taşıyacaktır.” dedi. Gaziantep’in Mart ayında sergilediği 540 milyon 299 bin dolarlık ihracatla bir kez daha gücünü kanıtladığını kaydeden Bartık, “2014 yılında hedeflerine ulaşacağının sinyalini vermiştir. Yılın ilk çeyreğinde Türkiye toplam ihracatı yüzde 6,2 artmıştır. Gaziantep aynı dönemde yüzde 8,5 ihracat artışı ile yine bir başarı örneği sergilemiştir. Yerel seçim sonuçları göstermiştir ki iş dünyası istikrar istiyor. İstikrar sürdüğü müddetçe ihracatımızdaki artış da kuşkusuz sürecektir.” dedi.

GTO’nun 27 Vizyon Projesi’nden biri olan GTO Erbil Ticaret Ofisi’nin 9 Nisan’da hizmete gireceğini belirten Bartık, "Hedefimiz ofisin ilk yıl yapacağı faaliyetlerle Gaziantep ihracatına 50 milyon dolar katkı sağlamak. Irak ülkemiz ve Gaziantep için hem önemli hem de vazgeçilmez bir pazardır. Ancak Irak’a yapılan ihracatın neredeyse tamamını ilimizdeki ihracatta uzmanlaşmış büyük firmalar yapıyor. Oysa ortada büyük bir pasta var. Biz ofisimizle birlikte KOBİ’lerimizin de bu pastadan pay almaları için çalışacağız. Ofis sayesinde şehrimizdeki birçok KOBİ ihracat kabiliyeti kazanacak. İnanıyoruz ki pazara girecek yeni oyuncularla birlikte ihracatta 50 milyon dolarlık bir artış gerçekleşecek." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar