Viyana'yı '1 Mayıs' coşkusu sardı

Avusturya'nın en geniş kapsamlı '1 Mayıs' etkinliği başkent Viyana'da gerçekleştirildi. Viyana Belediyesi, '1 Mayıs' kutlamaları için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi belediye binası önündeki meydanı tahsis etti. 100 binden fazla Viyanalı'nın...

Google Haberlere Abone ol
Viyana'yı '1 Mayıs' coşkusu sardı

Avusturya'nın en geniş kapsamlı '1 Mayıs' etkinliği başkent Viyana'da gerçekleştirildi. Viyana Belediyesi, '1 Mayıs' kutlamaları için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi belediye binası önündeki meydanı tahsis etti. 100 binden fazla Viyanalı'nın katıldığı etkinlikte şehrin en işlek bulvarı Ring Caddesi trafiğe kapatıldı.

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) yönetimindeki Viyana Belediyesi, belediye meydanına dev bir platform kurdurdu. Tören sırasında ellerindeki bayraklarla alana giren katılımcıların yürüyüşü platformdaki dev ekrana yansıtılarak sivil toplum kuruluşlarının isimleri tek tek anons edildi. Tören alanında Viyana’da faaliyet gösteren Alevi, Kürt ve Türk dernekleri de yer aldı.

Platformda bulunan Viyana Belediye Başkanı Michael Häupl, SPÖ lideri Başbakan Werner Faymann ve diğer SPÖ’lü politikacılar, alana gelen katılımcıları el sallayarak selamladı. Başbakan Faymann'ın kısa bir konuşma yaptığı tören, Avusturya Ulusal Marşı'nın ardından sona erdi. Başkentteki törenin ardından '1 Mayıs' kutlamaları şehrin farklı yerlerindeki çeşitli müzik etkinlikleriyle devam etti.

CİHAN

Yorumlar