Viyana'da Türkiye karşıtı haber kaldırıldı

Viyana'da Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki ekranda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı yer alan haber kaldırıldı

Google Haberlere Abone ol
Viyana'da Türkiye karşıtı haber kaldırıldı
Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı haber kaldırıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konu hakkında bilgi alır almaz söz konusu haberin kaldırılması için diplomatik girişimlerde bulundu.

Girişim sonucunda Türkiye aleyhine haber, havaalanındaki panodan kaldırıldı.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, havaalanına giderek yetkililerle görüştüğünü ve yapılan görüşmeler neticesinde haberin ekrandan kaldırıldığını söyledi.

Havalimanında Kronen Zeitung gazetesinin haberlerinin yayınlandığı ekranda, "Türkiye tatili ile sadece Erdoğan'ı destekliyorsunuz" başlıklı haber gösterilmişti. Kronen TV tarafından yapılan sokak röportajına dayanan haberde, Türkiye'deki darbe girişimi nedeniyle ortamın gergin olduğu ve tatil için Türkiye'ye gidilmemesi mesajı veriliyordu.

Her gün binlerce turistin geçtiği havalimanında Türkiye aleyhine propaganda yapılması, olay yerinden geçen Türk turistler ve Avusturya'da yaşayan Türklerin sert tepkisine neden oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, haberlerin kaldırılması istenmişti.

Yorumlar