Viyadük inşaatında ölen işçiler için eylem yaptılar

İşçi Ölümlerine Son Platformu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çavuşbaşı Viyadüğü inşaatında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 3 işçi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Viyadük inşaatında ölen işçiler için eylem yaptılar

İşçi Ölümlerine Son Platformu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çavuşbaşı Viyadüğü inşaatında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 3 işçi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Platform tarafından yapılan açıklamada, “Cinayetten gözlerini kar hırsı bürümüş patronlar, gerekli denetimi yapmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, taşeron sistemin savunucusu AKP, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almayan, denetlemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Başbakan da sorumludur.” ifadelerine yer verildi.

İşçi Ölümlerine Son Platformu üyesi bir grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Sarayı önünde toplandı. Grup, ‘Önce ağaçları şimdi işçileri katlettiler’ yazılı pankartı açtı. Ayrıca grup, ‘İşçi ölümlerine son’ ‘İşçilerin katili AKP hükümeti’ şeklinde slogan attı.

Platform üyeleri adına açıklama yapan Ayfer Özkoç, AKP hükümetinin işçi ölümlerinin ardından her defasında sorumlulardan hesap sorulacaktır yalanını söylediklerini belirtti. Özkoç,“Hükümet bizlerin öfkesini dindirmeye çalışıyor. Daha sonra 'Takdiri ilahi','ömürleri o kadarmış' söylemleri ile işçi ölümlerini topluma doğal bir olaymış gibi sunmaktan geri kalmıyor. Hukuka aykırı olarak inşa edilen 3. köprü işçilerin cesetleri üzerinde işçilerin kanı ile yükselmeye devam ediyor.” diye konuştu.

İşçi ölümlerinden herkesin sorumlu olduğunu aktaran Özkoç, “Cinayetten gözlerini kar hırsı bürümüş patronlar, gerekli denetimi yapmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, taşeron sistemin savunucusu AKP, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almayan, denetlemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Başbakan da sorumludur.” dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
CİHAN

Yorumlar