Vitoria Mercedes-Benz fabrikasına kraliyet ziyareti

Alman otomobil devi Daimler AG’nin 1981 yılından beri Bask Özerk bölgesinde bulunan Vitoria şehrinde üretim yaptığı minibüs üretim tesisini İspanya Kralı I. Juan Carlos ziyaret etti. İspanya Kralı Carlos, Daimler AG Şirketler Grubu Yönetim...

Google Haberlere Abone ol
Vitoria Mercedes-Benz fabrikasına kraliyet ziyareti

Alman otomobil devi Daimler AG’nin 1981 yılından beri Bask Özerk bölgesinde bulunan Vitoria şehrinde üretim yaptığı minibüs üretim tesisini İspanya Kralı I. Juan Carlos ziyaret etti.

İspanya Kralı Carlos, Daimler AG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Dieter Zetsche olmak üzere Mercedes-Benz-Van Bölüm Başkanı Volker Mornhinweg, M-Van Üretim Müdürü Frank Klein, Daimler-İspanyol Ortaklığı Şirket Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü José Luís López-Schümmer ve Mercedes-Benz Vitoria Fabrika Müdürü Emilio Titos tarafından karşılandı.

Ziyarette Bask Özerk Bölgesi Başbakanı Iñigo Urkullu, Sanayi, Enerji ve Turizm Bakanı José Manuel Soria, Bask Özerk Bölgesi Sanayi Bakanı Arantza Tapia’da İspanya Kralı’na eşlik etti. Vitoria tesislerine Daimler AG tarafından yapılan 190 Milyon Euro’luk yatırımın ardından bu tesislerde Mart 2014 tarihinden bu yana yeni Mercedes-Benz V-Serisi tam-boyutlu MPV aracın üretime geçirilmesi hakkında yetkililerden bilgi alan İspanya Kralı I. Juan Carlos, üretim bandını ve lojistik tesisini yerinde inceledi.

Bu tesislerde motivasyonu yüksek çalışanlara sahip oldukları için gurur duyduklarını belirten Daimler AG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Dieter Zetsche ziyarette yaptığı konuşmada iyi bir geleceğe yönelik zemin oluşturmak için Vitoria tesislerine büyük bir yatırım gerçekleştirdiklerini, İspanya Kralının bu ziyaretlerinden dolayı da çok memnun olduklarını ifade etti.

600 bin metrekarelik alanda kurulu bulunan 370 bin metrekarelik, 3 bin 500 kişinin çalıştığı üretim tesisinin Bask Özerk Bölgesi ve İspanya için önemli bir tesisin olduğunun altını çizen İspanya Kralı I. Juan Carlos, Daimler AG’nin burada olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar