Vezirköprü'de Peygamber(SAV) sevgisi salonlara sığmadı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yapılan kutlu doğum etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Vezirköprü'de Peygamber(SAV) sevgisi salonlara sığmadı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yapılan kutlu doğum etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Karadeniz Eğitim Yardımlaşma Derneği (KEYDER) tarafından Vabartum Alışveriş Merkezi'nde organize edilen Peygamber Sevgisi adlı konferansa Samanyolu Televizyonu'nda Maceracı adlı program yapan Murat Yeni konuşmacı olarak katıldı.

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Yeni, herkesin Peygamber(SAV) ahlakıyla ahlaklanması gerektiğine dikkat çekti. 10 yıl önce yapmış olduğu programlarından gözleri ama olmasına rağmen kuran okumayı bilenlerden yardım alarak Kur'anı öğrenip hatmeden bir teyzeyi gösteren Yeni, ''Bu teyzenin gözleri yok, ama içinde Allah aşkı var, kalp gözü açık, bizim her şeyimiz var fakat onun gibi kalp gözümüz açık mı? Sağlıklı kimseler olarak bunun kıymetini biliyor muyuz? Gerçek sahibine kulluk için kullanıyor muyuz?'' diye konuştu.

Bin kişilik salonun lebalep dolduğu programda izleyicilerin zaman zaman duygulandığı gözlendi. Bir başka program ise Atatürk iş merkezinde Anadolu İmam hatip Lisesi tarafından gerçekleştirildi. Okul öğrencilerinin hazırladığı şiir, koro, semazen ve tiyatro gösterileri katılımcılardan büyük ilgi gördü. Okul öğrencileri arasında siyer, hadis, efendimize mektup konularında önceden yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. CİHAN

Yorumlar