Vezirköprü KEYDER Somalı şehitler için mevlit okuttu

Samsun’a bağlı Vezirköprü ilçesinde bulunan Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin (KEYDER) ilçe şubesi, Soma’da şehit olan 301 madenci için mevlit okuttu.Vezirköprü merkezi Mehmet Paşa Camii'nde Soma madenlerindeki kaza sonucu şehit...

Google Haberlere Abone ol
Vezirköprü KEYDER Somalı şehitler için mevlit okuttu

Samsun’a bağlı Vezirköprü ilçesinde bulunan Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin (KEYDER) ilçe şubesi, Soma’da şehit olan 301 madenci için mevlit okuttu.

Vezirköprü merkezi Mehmet Paşa Camii'nde Soma madenlerindeki kaza sonucu şehit olan 301 madenci ve Bosna Hersek'te oluşan sel felaketi sonucunda hayatını kaybeden insanlar için okutulan mevlit yoğun ilgi gördü. Programla alakalı konuşan KEYDER İlçe Şube Başkanı Turan Öztürk, “Soma maden kazasında yaşanan elim felaket ve sonrasında meydana gelen 301 şehit, tam bu felaketin yaralarını sarmaya başlamışken hemen akabinde Bosna Hersekli kardeşlerimizin geçirmiş olduğu sel felaketi tüm ülkemizi yas tutmaya sevk etmiş, bizleri de derinden yaralamıştır.” diye konuştu.

Yaşamını kaybedenlerin ruhlarına fatihalar göndermek ve geride kalan acılı annelerin, babaların, kardeşlerin, eşlerin, çocukların acısına ortak olmak için mevlit düzenlemeyi uygun gördüklerini belirten Öztürk, “İnşallah bundan sonra gerekli önlemleri yetkililerimiz alır da böylesi elim faciaları bu millet yeniden yaşamaz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar