Veysel Karani Hz.'nin türbe maketi Miniatürk’te

Türkiye'deki çeşitli tarihi yapıların maketlerinin sergilendiği Miniatürk’e, düzenlenen törenle Veysel Karani Hz. türbesinin maketi konuldu.Siirt’te bulunan Veysel Karani Hz.'nin türbesinin maketi, yapılan törenle Miniatürk Parkı'na konuldu....

Google Haberlere Abone ol
Veysel Karani Hz.'nin türbe maketi Miniatürk’te

Türkiye'deki çeşitli tarihi yapıların maketlerinin sergilendiği Miniatürk’e, düzenlenen törenle Veysel Karani Hz. türbesinin maketi konuldu.

Siirt’te bulunan Veysel Karani Hz.'nin türbesinin maketi, yapılan törenle Miniatürk Parkı'na konuldu. Düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Siirt Valisi Ahmet Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Miniatürk'e konulan Veysel Karani Hz.'nin türbe maketi, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kurdelenin kesilmesi ile açıldı.

Programda konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Veysel Karani Hz. Allah dostu büyük bir velidir. Siirt'in manevi şahsı Veysel Karani beldesinde bulunuyor. İstanbul'da Siirt'teki bu bereketten manevi anlamdan nasiplenmiş olacak. Minatiürk'ü gezenler bu güzel şehre de dua edecek." dedi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın'da, Siirt'in evliyaları ve ulemaları ile çok bereketli bir şehir olduğun söyledi.

Geçtiğimiz yıl da Miniatürk’e Siirt’in Tillo ilçesindeki İsmail Fakirullah ve İbrahim Hakkı Hazretleri türbesinin maketi konulmuştu.

CİHAN

Yorumlar