Veteriner hekimler Milli Eğitim Bakanlığı'na tepkili

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, gıda sektöründeki satış elemanlarına verilecek hijyen eğitiminde, veterinerleri sağlık personeli saymaması, veteriner hekimlerinin tepkisine sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
Veteriner hekimler Milli Eğitim Bakanlığı'na tepkili

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, gıda sektöründeki satış elemanlarına verilecek hijyen eğitiminde, veterinerleri sağlık personeli saymaması, veteriner hekimlerinin tepkisine sebep oldu.

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, bakanlıkların son zamanda gerçekleştirdikleri bazı uygulamalar ile veteriner hekimlere karşı tavır aldığını kanısına vardıklarını söyledi. Sağlam, birer birer gerçekleştirilen haksız uygulamalar sonrasında, veterinerlerin faaliyet alanlarının iyice daraltılarak, yalnızca hayvan sağlığı alanına hapsedilmek istendiğini savundu. Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ardından şimdi de, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hijyen eğitiminde, veterinerleri yok saydığını öne süren Sağlam, veterinerleri haksız uygulamalar karşısında ortak tavır almaya davet etti.

SÜREKLİ DIŞLANIYORUZ

Başkan Sağlam yaptığı yazılı açıklamada, veteriner hekimlere yönelik haksız uygulamalara her gün bir yenisinin eklendiğini belirterek, yaşanan olumsuzluklara karşı ortak bir politika oluşturması gerektiğini belirtti. Sağlam, şunları kaydetti: "Yakın zamanda yapılan uygulamalarda, mezbahalara yetkilendirilmiş veteriner alımını ihale yöntemiyle gerçekleştiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, mesleğimizi taşeronlaştırma yoluna gitmiştir. Kısa süre önce kanunlaşan Torba Yasası ile kamuda çalışan veteriner hekimlerin Tam Gün Yasası’nın getirdiği haklardan mahrum bırakıldılar. Şimdi de Milli Eğitim Bakanlığı, pazarlama ve perakende şarküteri, bakkal ve gıda pazarları satış elemanlığı hijyen eğitimi programında, veterinerlere sağlık elemanı olarak yer vermeyerek bir skandala imza atmıştır."

HİJYEN EĞİTİMİNDE EN BAŞTA BİZ GELİRİZ

Sinan Sağlam, veterinerlerin aldıkları eğitim gereği hijyen eğitimi verecek mesleklerin en başında yer aldığının altını çizerken, Sağlık Bakanlığı’nın bir süredir yaptığı uygulamalarla, veterinerlerin faaliyet alanlarını hayvan sağlığı alanına hapsettiğini vurguladı. Sağlıkta insan kaynakları planlamasında yer verilmeyen bir mesleğe, hijyen eğitiminde yer verilmesinin düşünülemeyeceğini kaydeden Başkan Sağlam, Bakanlığı, resmi kurumlarda ve kamuoyunda, ‘veterinerliğin sadece hayvan sağlığı ile ilgili olduğu algısı’ oluşturmakla suçladı. Meslekleri üzerinde oluşan haksız imajın düzeltilmesinin giderek zorlaştığına değinen Sağlam, hükümetin uzun süredir yaptığı uygulamalarda mesleklerine karşı ortaya çıkan olumsuzlukların bertaraf edilmesi için veterinerlerin harekete geçmesi ve tavır almak gerektiğini söyledi. Sağlam, "Maalesef mesleğimize karşı oluşan haksız uygulamalara yeterince ses çıkartılmayıp, olumsuzlukların, haksızlıkların giderilmesi için girişimlerde bulunmadığımız için bu noktalara geldik. Veteriner hekimler olarak tüm bu haksız uygulamalara karşı ortak bir politika ve tavır oluşturulmalıyız. Aksi halde veterinerlerin sürekli dışlanmasıyla sonuçlanan uygulamalarla sık sık karşılaşmaya devam ederiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar