Verimi artıran mikrobiyal gübre kullanılacak

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanlığı, organik üretimde verimin artması için, verimi artıran mikrobiyal gübre kullanacak. Çiftçilerin yıllardır organik tarım yaparak doğal dengenin korunmasına ve sağlıklı...

Google Haberlere Abone ol
Verimi artıran mikrobiyal gübre kullanılacak

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanlığı, organik üretimde verimin artması için, verimi artıran mikrobiyal gübre kullanacak.

Çiftçilerin yıllardır organik tarım yaparak doğal dengenin korunmasına ve sağlıklı üretime katkı yaptığını ifade eden Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, organik üretimde verimin artması için, verimi artıran mikrobiyal gübreyi ilk kez kullanacaklarını söyledi. Ilıcalı, "Çiftçilerimiz yıllardır organik tarım yaparak doğal dengenin korunmasına ve sağlıklı üretime katkı yapmaktadırlar. Özveri ile üretim yapan çiftçilerimizin gelir seviyelerinin artması gerekmektedir. Çiftçilerimizin gelir seviyelerinin artması için Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği olarak tüm bilimsel gelişmelerin bölgemizde tanıtılmasını ve bu konuda gerekli eğitim ve uygulamaları gerçekleştirmeyi görev bilmekteyiz. Çiftçinin gelir seviyesinin artması için, ürettiği ürünlerin verimi yüksek kaliteli olması gerekir. Tarımsal üretimde gelişmiş ülkelerin verimi yüksek ve kaliteli ürün elde etmelerinin sebebi tarımsal üretimde mikrobiyal gübrelerin kullanılmasıdır." dedi.

Türkiye’de çiftçilerin mikrobiyal gübreleri tanımadığını dile getiren Ilıcalı şunları kaydetti: "Türkiye’de mikrobiyal Gübreler Yeditepe Üniversitesinin desteği ile üretilmektedir. Çiftçinin tanıması kullanması için organik tarım yapan üreticilere ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Üreticilerimiz gördüklerine inandıkları için, veriminin arttığını deneyerek görecektir. Mikrobiyal gübre organik tarımda kullanılması uygun gübredir ve denemesi yaptırılacak gübre Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylanmış ve uygun görülmüştür. organik ürün sertifikası da vardır. Köylerini bekleyen sabırla üretimi sürdüren çiftçilerimize bir yenilik sunmaktan memnunuz. Organik üretimde verimin artması için, verimi artıran mikrobiyal gübreyi ilk kez kullanacağız."

CİHAN

Yorumlar