Vergi rekortmenlerine ödül

Muş Defterdarlığı, 25’inci Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2013 yılı kurumlar ve gelir vergisinde ödül kazan kişi ve kurumlara yönelik tören düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Vergi rekortmenlerine ödül

Muş Defterdarlığı, 25’inci Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2013 yılı kurumlar ve gelir vergisinde ödül kazan kişi ve kurumlara yönelik tören düzenledi. Kurumlar ve gelir vergisinde ödül kazan kişi ve kurumlara plaketleri verildi.

Vergi Haftası kutlamaları kapsamında, polisevinde düzenlenen törende konuşan Vali Vedat Büyükersoy, kamu hizmetlerinin en önemli gelir kaynağının vergi olduğunu belirtti. Vergiyi doğuran ticari kazancın ekonomi ile paralel olduğunu kaydeden Vali Büyükersoy, yer altı kaynakları zengin olan ülkelerin Türkiye'nin komşuları olmasına rağmen fakirlik, kan ve gözyaşı ile mücadele ettiklerini belirtti. Vali Büyükersoy, bunun ise söz konusu ülkelerde demokrasinin olmamasından kaynaklandığını kaydederek şunları söyledi: “Bu ülkelerde ekonomik kaynakların çoğunun kullanılamaması nedeniyle fakirliğin, fukaralığın devam etiğini görmekteyiz. Özellikle demokratik çözüm, milli birlik ve kardeşlik sürecinin Muş ve ilçelerinde devam etmesini arzu etmekteyiz. Çünkü bu süreç ekonominin gelişmesi için çok önemli bir huzur ortamı sağlamaktadır. Huzurun ve güvenin olmadığı, insanların birbirine güvenmediği bir ortamda, ekonomik faaliyet yapmak ve özellikle ortaklık kurmak kolay değil. İnsanlar birbirine güvenmeli ki orada çok ortaklı şirketler faaliyet gösterebilsin.”

“MUŞ’TA TAHAKKUK EDEN VERGİNİN YÜZDE 80’İ TAHSİL EDİLDİ”

Defterdar Mustafa Yumuşak ise Muş'un tahsilatta Türkiye sıralamasında önemli bir yer aldığını ifade ederek, “Ülkemizin 2014 yılı bütçe giderleri 480 milyar lira olup, giderimizin yaklaşık 394 milyar lirası vergi gelirleri ile karşılamaktadır. Bu da gösteriyor ki ülkemizin bütçe giderleri büyük oranda vergi gelirleri ile sağlanmaktadır.” dedi. Yumuşak, Muş'ta 7 bin 844 mükellef bulunduğunu ve 2013 yılında 186 milyon lira olan vergi tahakkuk fonunun 155 milyon lirasının tahsil edildiğini açıklayarak, tahakkuk edilen verginin yaklaşık olarak yüzde 80 civarında olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 2013 yılında kurumlar ve gelir vergisinde en çok vergi ödeyen ilk 5 kişi ve kuruma plaket verdi. Programa Belediye Başkanvekili Muhterem Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Ağır Ceza Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz ile iş adamları ve tüccarlar katıldı. CİHAN

Yorumlar