Vergi Haftası kutlamaları başladı

25. Vergi Haftası etkinlikleri 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Kutlamalar kapsamında Defterdar Meral Dönmez başkanlığındaki bir heyet, Atatürk anıtına çelenk sundu, ardından Vali Ahmet Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Vergi Haftası kutlamaları başladı

25. Vergi Haftası etkinlikleri 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Kutlamalar kapsamında Defterdar Meral Dönmez başkanlığındaki bir heyet, Atatürk anıtına çelenk sundu, ardından Vali Ahmet Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Vali Aydın, kabulde yaptığı konuşmada “Kalkınmanın temeli, en kutsal vatandaşlık görevi olan vergi, her vatandaşımız tarafından mutlaka benimsenmeli, bu konuda vatandaş, idare el ele olmalıdır. Verginin ödenmesi, ülkemiz genelinde yatırımların daha da artmasını sağlayacaktır. Bu bakımdan, vergi haftası ile ilgili iyi bir planlamanın yapılarak, vergi bilincinin tanıtılması anlamında da halkımızın bilinçlendirilmesini istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın Vergi Haftası'nı içtenlikle kutluyor, tüm kişi ve kuruluşlarımıza da, ülke kalkınmasının temeli olan vergilerini ödemenin huzuru içinde, sağlıklı ve bol kazançlı yıllar temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Siir’te Vergi haftası kutlamaları ile ilgili bilgi veren Defterdar Meral Dönmez ise “İlimizde 2013 yılı cari dönemde tüm gelirlerimizdeki tahakkuk toplamı 229 milyon 686 bin TL, tahsilat toplamımız 167 milyon 573 bin TL, tahsilat oranımız ise yüzde 73 olmuştur. Genel bütçe harcamaları toplamımız 985 milyon 47 bin TL, gelirin gideri karşılama oranı yüzde 24 olmuştur. Mükellef sayılarımız toplamı 6570 olup, bunun 678’sı kurumlar vergisi, 3207’si gelir vergisi, 2685’i basit usul mükellefidir. Çalışmalarımızda bize her zaman destek olan başta Sayın Valimiz Ahmet Aydın’a, tüm kurum ve kuruluşlara, mükelleflerimize, kurumumuz ve şahsım adına teşekkür ederim." dedi. Kabulde Defterdar Dönmez, Vali Aydın’a gün anısına çiçek sunarak nostaljik radyo hediye etti. CİHAN

Yorumlar