Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan Vali Coş’a ziyaret

Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında beraberindeki heyet ile birlikte Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan Vali Coş’a ziyaret

Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında beraberindeki heyet ile birlikte Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, 25. Vergi Haftası'nın bu yıl 24 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirterek, etkinliklerde eğitimi ön planda tuttuklarını, bu kapsamda okullarda vergi konulu konferanslar düzenleyeceklerini söyledi.

Yavuz, kamuoyunda vergi bilincinin oluşması, vergiye gönüllü uyumun artırılması, toplumun tüm kesimlerine verginin benimsetilmesi ve kayıt dışılığın önlenip, kayıtlı ekonomiye geçişin teşvik edilmesini amaçladıklarını bu anlamda sanayi, ticaret ve esnaf odası yetkililerine ziyaretlerde bulunacaklarını kaydetti.

Vali Coş ise verginin, devletin temel fonksiyonlarından biri olduğunu belirterek, devletin üstlendiği görev ve hizmetleri yerine getirebilmesi için vergilerin doğru, tam ve zamanında tahsil edilebilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Vergilerin artık kolaylıkla ödenebildiğini anlatan Vali Coş, bu konuda mükelleflere büyük kolaylıklar sağlandığını ifade etti. Vali Coş, son yıllarda vergi dairelerinin büyük bir reform yaptığını ve güzel çalışmalar yapıldığını belirterek, bu gelişmelerin gerçeklemesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Vergisiz devletin olmayacağını vurgulayan Vali Coş, "İlk çağlardan buyana devletin temel fonksiyonlarından bir tanesi, vergi alması olmuştur. Bu, bugün de tüm modern devletlerde gerçekleştirilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti de bu doğrultuda demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak hukukun öngördüğü usul ve esaslara da riayet ederek, vergi dairesinin tüm görevlileri ve vergi müfettişleri takdir edilecek çalışmalar yapmaktadır. Haftanızı kutluyor, hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.
CİHAN

Yorumlar