Velilere aile eğitimi semineri düzenlendi

Aksaray Merkez Emlak Kredi İlkokulu bünyesinde açılan aile eğitimi kursunu tamamlayan veliler sertifikalarını aldı.

Google Haberlere Abone ol
Velilere aile eğitimi semineri düzenlendi

Aksaray Merkez Emlak Kredi İlkokulu bünyesinde açılan aile eğitimi kursunu tamamlayan veliler sertifikalarını aldı.

Emlak Kredi İlkokulu toplantı salonunda düzenlenen törene, Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, okul idarecileri, öğretmenleri ile veliler katıldı. Kursiyerlere, 3-6 yaş aile eğitim programı ile ailelere çocuğun tüm gelişim alanlarını olumlu desteklemenin yanı sıra okul öncesi dönemin önemi, çocuk hakları, çocukla olumlu iletişim kurabilme yöntemleri, sağlık, beslenme ve çocuğu okula hazırlama; 7-11 yaş aile eğitim programı ile etkili ebeveynlik yapma becerisini artırmanın yanı sıra çocuğun gelişimine, yaşına ve yaşadıkları olaylara uygun anne babalık yapmak için gerekli yöntemleri ve becerileri kazandırma, ayrıca engelli bireylere duyarlılık geliştirme konusunda eğitim verildi.

Sertifika töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, hayat boyu öğrenmenin önemine vurgu yaparak, "Çocuklarımızı daha iyi anlamamız, onlara daha farklı yaklaşabilmemiz için değerli vakitlerini feda ederek eğitim alan velilerimizi tebrik ediyorum. Öğrenmenin yaşı yok. Bu tür eğitimler okul ve aile işbirliğinde daha anlamlı. Emeği geçen okul yönetimine, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Okulda yürütülen kurslar hakkında bilgi veren Emlak Kredi İlkokulu Müdürü Muzaffer Ay, 2013-2014 eğitim öğretim yılı içinde 2 tane 3-6 yaş okul öncesi dönem Aile Eğitimi Kursu açıldığını ve bu kurslara katılan 41 veliden 23’ünün sertifika almaya hak kazandığını söyledi. Ayrıca 7-11 yaş okul dönemi aile eğitim kursu açıldığını kaydeden okul müdürü Ay, bu kurslara 23 velinin katıldığını ve 11 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirtti.
Kursa katılan veliler ise aldıkları eğitimden son derece mutlu olduklarını, verilen eğitim sayesinde aile içi iletişimde olumlu anlamda değişiklikler yaşadıklarını ifade etti.
Program, 35 kursiyere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar