Veliler sınavdaki çocukları için korna nöbeti tuttu

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son iki oturumundan biri olan Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) başladı. Öğrenciler sınavda ter dökerken, aileleri de okul bahçesinde heyecanla bekledi. Ankara’da veliler, çocukları sınavda rahatsız olmasın...

Google Haberlere Abone ol
Veliler sınavdaki çocukları için korna nöbeti tuttu

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son iki oturumundan biri olan Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) başladı. Öğrenciler sınavda ter dökerken, aileleri de okul bahçesinde heyecanla bekledi. Ankara’da veliler, çocukları sınavda rahatsız olmasın diye korna nöbeti tuttu. Okul yanından geçen araçların trafik ışıklarında korna çalmasını engellemek isteyen veliler, üzerinde ‘Sınav var. Lütfen korna çalmayın’ yazılı pankartları nöbetleşerek taşıdı.

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son iki oturumundan biri olan Fen Bilimleri Sınavı, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da 388 bin 361 adayla başladı. 135 dakika sürecek olan LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi veriliyor. Öğrencilerin bu zorlu maratonuna okul bahçesinde de aileleri eşlik ediyor.

Ankara Çankaya ilçesinde bulunan Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi’nde sınava giren öğrencilerin velileri de çocuklarının trafikte yaşanan korna seslerinden rahatsız olamaması için pankart nöbeti yaptı. Sınavın başladığı dakikalarda okulun önünde bulunan kavşakta, araba ve dolmuş şoförlerinin korna çaldığını fark eden veliler, ilk olarak sözlü uyarılarda bulundu. Ancak, her trafik lambasında korna çalınmaya devam edince, yakınlarda bulunan kırtasiyeden alınan büyük kağıtlara, ‘Sınav var. Lütfen korna çalmayın.’ yazısı yazıldı.

Lisenin önündeki trafik lambaları önünde nöbete başlayan veliler, havanın sıcak ve güneşli olması nedeniyle pankartı belirli bir süre sonra başka bir veliye devretti. Pankartı gören sürücüler de trafik lambasını beklerken korna çalmamaya özen gösterdiği görüldü. Öğrencilerin rahatsız olmamaları için böyle bir uygulama yaptıklarını belirten veliler, “Onlar sınavlarında korna sesiyle rahatsız olmasın. Biz burada onlara yardımcı oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar