Veliler, madde bağımlılığı konusunda aydınlatıldı

Atakum Belediyesi etüt merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerin velileri, bu yıl üçüncüsü yapılan 'Ergenlikten Yetişkinliğe Yolculuk' temalı konferanslarından bir yenisini veren Prof.

Google Haberlere Abone ol
Veliler, madde bağımlılığı konusunda aydınlatıldı

Atakum Belediyesi etüt merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerin velileri, bu yıl üçüncüsü yapılan 'Ergenlikten Yetişkinliğe Yolculuk' temalı konferanslarından bir yenisini veren Prof. Dr. Orhan Derman tarafından madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirildi.

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde düzenlenen ve Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Adolesan Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman tarafından verilen konferansa, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ve 700 öğrenci velisi katıldı. Sigara, alkol ve esrarın madde bağımlılığına giriş kapısı olduğunu belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Derman, "Çocuklarımız madde bağımlısı olmak için çeşitli evrelerden geçmektedir. Bunlar, örnek alma, deneme, düzenli kullanma,devamlı kullanma ve yıkım evreleridir. Bir çocukta problem varsa mutlaka ailede sorun vardır. Çünkü onlar sünger gibi hayatı çekiyorlar. Ailede, çevrede ne varsa onu yapıyor, onu uyguluyorlar. Gençlerin madde kullanmalarının başlıca nedenleri ise otoriteyle savaş, bana bir şey olmaz yaklaşımı, beden görüntüsü, toplumsallaşma, cinsel gelişim, güç kazanma amacı olarak sayılabilir. Madde bağımlılığı ancak aileden başlayan eğitimle önlenebilir, düzeltilebilir." diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise "Anne ve babalar olarak yavrularımızı sorunsuzca yetiştirmek, mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak isteriz. Siz etüt merkezlerimizde öğrenim gören çocuklarımızın velileri olarak buraya gelerek bu konuda çaba gösterdiğinizi kanıtladınız. Size teşekkür ediyorum. Onların sağlıklı yetişmesi bu Ülkenin geleceği açısından da son derece önemlidir. Bu amaçla ben de buna katkı vermek için 121 adet irili ufaklı park, spor alanları yaptım, etüt merkezleri açtım. Bu merkezleri önümüzdeki dönem daha da çoğaltacağız. En büyük yatırım çocuklarımıza yapılan yatırımdır diye düşünüyorum. Öğrenciler, yolda gördüklerinde bana sarılıp, 'Başkanım teşekkür ediyoruz, bize, derslerimize yardımcı oluyorsunuz,okumamıza katkı sağlıyorsunuz.' diyorlar ya işte o anlar benim en mutlu anlarımdır. Ben çocuklarımız için yapılacak her şeyde yanınızda olacak, onları daha ileriye sağlıklı bir şekilde götürmek için çabalayacağım." şeklinde konuştu.

Konferans sonrası Başkan Burma, Prof. Dr. Orhan Derman'a teşekkür plaketi, veliler de Başkan Burma'ya çocuklara yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı bir plaket sundu. CİHAN

Yorumlar