Veli ziyaretinden dönen dershane öğretmenlerine saldırdılar

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde veli ziyaretinden dönen dershane öğretmenleri yolları kesilerek darp edildi.

Google Haberlere Abone ol
Veli ziyaretinden dönen dershane öğretmenlerine saldırdılar

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde veli ziyaretinden dönen dershane öğretmenleri yolları kesilerek darp edildi.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Mezra beldesinde Fem Dershanesi öğretmenleri, veli ziyareti dönüşü dün akşam saat 17.30 sularında kimliği belirsiz kişiler tarafından araçlarının önü kesilerek darp edildi.
Birecik Fem Dershanesi Müdürü Adem Ayar ve beraberinde 3 öğretmenle birlikte Mezra veldesine YGS öncesi veli ziyareti yaptı. Fem Dershanesi Müdürü Adem Ayar ve öğretmenler Uzeyfa Talha Karlı, Ali Rıza Kaçıra ve Cuma Köse, veli ziyareti sonrasında fiili şiddete maruz kaldı. Dershane Müdürü Adem Ayar, "Biz her zaman gerçekleştirdiğimiz gibi veli ziyaretleri yapıyorduk. Yakın zamanda Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı'nın ilk basamağı yapılacak. Bu doğrultuda biz öğrencilerimizin sınav sonuçlarını velilerimize bildirme ve nasıl tedbirler alalım, öğrencilerin son zamanlarını nasıl değerlendirilmesi ile alakalı çalışmamız oldu. Bunu her zaman yapıyoruz. Buna velilerimiz de şahittir. Dönemin başından itibaren biz velilerimizi ziyaret ediyoruz. Tabi şimdi böyle bir zaman diliminde gerçekleştirdiğimiz ziyaret, bazı kesimlerin tepkisine sebep oldu zannedersem. Biz köy ziyaretine gittiğimizde tanımadığımız insanlar bize şuursuzca sardırdılar." dedi.

3-4 kişi tarafından araçlarının önünün kesildiğini anlatan Ayar, "Tanımıyoruz o insanları ilk defa gördüm ben. İnsanlar aracı durdurdular. Bizi zorla araçtan indirdiler. Bizi tartaklamaya, darp etmeye başladılar. Bu yaşıma geldim. Yani hakikaten çok sıkıntılı bir gün geçirdik, ben yıllardır dershanede çalışıyorum. Yıllardır velilerimizi ziyaret ediyoruz ama ben böyle bir şey görmedim. Tabi ki şimdi bunun süreçle alakalı olduğunu da düşünüyorum. Bir seçim arefesindeyiz. Bir de tabi ki insanların çok hassas döneminde gerçekleşti bu olay, bize 'hangi amaçla buraya geldiniz. Sizi bir daha burada görmeyeceğiz.' dediler. Bir sürü tehditler savurdular. Eğer biz orada karşılık vermiş olsaydık, bizi linç edeceklerdi. İnsanların gözü dönmüş bir şekilde saldırıyorlardı. Allah akıl fikir versin, Allah affetsin. Biz bunları hak etmediğimizi düşünüyorum. Çünkü biz memleketin geleceği için uğraşıyoruz. Bizi tahrik ediyorlar. Ama biz sokaklara çıkmayacağız. Biz öğrencilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Böyle bir olay yaşadık çok üzüldük." şeklinde konuştu.

"İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY İLE KARŞILAŞTIK"

Dershane öğretmenlerinden Ali Rıza Kaçıra, başlarından geçen olayı şöyle anlattı: "Biz veli ziyaretine gittik. Tanımadığımız insanlar tarafından arabamızın önü kesildi. Kim olduklarını bilmiyoruz. Niye durdurduklarını bilmiyoruz. Bizi zorla arabadan çıkartıp darp ettiler. 10 yıldır dershanede çalışıyoruz, ilk defa böyle bir şey ile karşılaştık."

Öğretmenlerden Uzeyfa Talha Karlı ise "Biz yaklaşan sınav öncesi öğrenci velilerimizi ziyaret etmek istedik. Ziyaretlerden sonra önümüz 3-4 tane arkadaş tarafından kesildi. Bu arkadaşlar arabamızın önünü kesince aniden 20-30 kişi üzerimizde toplanıp, hiçbir açıklama yapmamıza imkan vermeden, bizi zorla araçtan indirdiler ve bu arkadaşların saldırısına uğradık. Tabi ondan sonra dershanemize geldiğimizde köylülerin bir kısmı buraya gelip özür dilediklerini, arkamızda olduklarını ilettiler." dedi.
CİHAN

Yorumlar