Veli Küçük: Bayrağa, vatana görevim vardı nöbetimi tuttum

Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 7 yıldır tutuklu bulunduğu cezaevinde geçirdiği günlerin görev olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Veli Küçük: Bayrağa, vatana görevim vardı nöbetimi tuttum

Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 7 yıldır tutuklu bulunduğu cezaevinde geçirdiği günlerin görev olduğunu söyledi. Küçük, “Bayrağa, vatana bir görevim vardı o nöbetimi tuttum. Bundan sonra kısmet olursa Atatürk’ün çizdiği yolda vatan için, bayrak için dışarıda nöbetime devam edeceğim.” dedi.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Küçük, cezaevindeki günlerinin görev olduğunu dile getirdi. Bayrağa, vatana bir görevi olduğunu ifade eden Küçük, “O nöbetimi tuttum. Bundan sonra kısmet olursa Atatürk’ün çizdiği yolda vatan için, bayrak için dışarıda nöbetime devam edeceğim. Bir yerde üzgünüm çünkü; o evlat acısını bildiğim için söylüyorum. Berkin Elvan’ı kaybettik. Hakikaten üzüldüm. Ona Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

Hocalı katliamını hatırlatan Küçük, şöyle devam etti: “1992’de Hocalı’da katledilen, soykırım yapılan o yiğitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Burada bu görev gibi geldi. Gittiğimiz, devam ettiğimiz bu yolda kaderde bu da varmış. Buraya girmek de varmış. Ben bunu mahkumiyet olarak görmüyorum. Vatanım için Atatürk’ün çizdiği yolda bir nöbet olarak kabul ediyorum. Nöbetimi dışarıda devam ettireceğim.”

“Bu dava bundan sonra devam eder mi etmez mi nereye gider, nasıl olur. Bunu benden çok sizler biliyorsunuz." diyen Küçük, "Gerçekten bu nereye gidecek bilmiyorum. Dava diye bir şey yok artık. Türkiye’yi buraya getirmek isteyenleri, bu yiğit insanları, bayrağı için vatanı için şehit olmayı göze alan insanları buraya tıktılar. Bunlar peyderpey tabi çıkacak. Bir Veli Küçük yaratıldı, sanal Veli Küçük yaratıldı. Veli Küçük üzerinden Türk ordusuna girilmesi gerekiyordu. Senelerce uğraştılar ve başardılar. Ama bir yere kadar geldi. Sanal Veli Küçük üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne girdiler. Ben iki tane müebbet aldım. Hazırlanan mütaalanın 1187 ve 1189. sayfalarını lütfen okuyun. Niye buraya gelindiği orada çok güzel anlaşılıyor. Bundan sonra bu vatan için nöbete devam edeceğiz. Türk birliği ve vatanın bütünlüğü için kesinlikle geri adım atmayız. Bir ben değil, içeri giren veya girmeyenler devam edecek. Vatan için, bayrak için bunlar değer. Bedel ödemek için değil. Vatan için yapılan bir hizmettir. Bunu yapmak zorundaydık. Ve devam edecek." ifadelerini kullandı.

Cezaevi önünde bekleyen yakınlarını ve arkadaşlarını kucaklayan Küçük, hasret giderdi.
CİHAN

Yorumlar