Vekil transferi Abdullah Gül için, iddiası

CHP'nin İyi Parti'ye milletvekili transferini değerlendiren gazeteci Ruşen Çakır, transferin seçime girip girememe transferi değil tam tersine Abdullah Gül'ü İyi Parti'nin adayı olarak gösterme planı olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vekil transferi Abdullah Gül için, iddiası

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

CHP'nin Türk siyasetine kara bir leke olarak geçen "milletvekillerini eşya gibi başka partiye verme" skandalının arkasında seçime girip girememe değil başka planlar yattığı belirtiliyor. İddiaya göre, CHP yönetimi büyük bir planın parçalarını uygulamaya koymak için ilk etapta milletvekillerini İyi Parti'ye verdi. Plan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçilme şansları bulunamayan Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'in kenara çekilerek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye sokulması. 

Gazeteci Ruşen Çakır, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkarılmak istendiğini, bunun için de planlar yapılmış olabileceğini söyledi. Çakır, CHP'nin İyi Parti'ye milletvekili vermesini de buna yorumladı. Çakır'a göre, İyi Parti, parti olarak aday gösterme kolaylığını elde ettikten sonra Saadet Partisi ile ittifak yapacak. Sonra da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü meclisten bir parti olarak aday gösterecek. 

Çakır, Abdullah Gül'ün bunu kabul etmeyeceğinin ise henüz belli olmadığını, ancak bu plan olmasa dahi, CHP'nin İyi Parti'ye 15 milletvekili vermesinin seçime girip girmemeyle izah edilemeyeceğinin altını çiziyor.

Yazar Abdülkadir Selvi de bugünkü yazısında benzer bir değerlendirmede bulundu. Selvi de yapılanların tamamen Abdullah Gül'ün adaylığı üzerine kurulan planlar çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

Selvi yazısının ilgili bölümünde şu değerlendirmelerde bulundu: "Bugün Kılıçdaroğlu ile görüşecek olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun görüşme trafiği önemli. Muhalefet cephesindeki beklenti, Karamollaoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun ikinci adımı atıp 72 saat içinde yeni bir ittifak modeli ile ortaya çıkacakları yönünde. Bu gelişmeler ortak aday formülünü güçlendirmeye başladı. Abdullah Gül yeniden denkleme girdi. Uğruna darbeler yapılıp, muhtıralar verilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin muhalefete bırakılmayacak kadar önemli bir iş olduğu görüldü. Ama asıl önemli olan: Millet bu işe ne diyecek?"

Yorumlar

adem merali adaydır diyor iyi parti şaşırtmamı yapıyor gül bu kumpascılaramı uyacak yok yahu saçma