"Vefa Ödülleri" Dağıtıldı

Dini İlimler ve Kültür Dergisi Yeni Ümit, yayın hayatında 25 yılı geride bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
"Vefa Ödülleri" Dağıtıldı

Dini İlimler ve Kültür Dergisi Yeni Ümit, yayın hayatında 25 yılı geride bıraktı. Düzenlediği törenle 25. yaşını kutlayan Yeni Ümit, yıl dönümü vesilesiyle dergi yazarlarına 'Vefa Ödülleri' verdi.

Yeni Ümit Dergisi, 25. yıl dönümünde Fırat Kültür Merkezi’nde ‘Dini ve Kültür Hayatımızda Yeni Ümit’in Yeri’ konulu panel düzenledi. Sunuculuğunu Samanyolu TV ana haber bülteni sunucusu Kemal Gülen’in yaptığı programa çok sayıda davetli katıldı.

Panelde; Ali Ünal, Prof. Dr. Suat Yıldırım, Prof. Dr. Ali Tekineş yer aldı. Panel konuşmalarının ardından Yeni Ümit Dergisi’nin yazarlarına 'vefa ödülleri' verildi. Fethullah Gülen Hocaafedi adına Mehmet Ali Şengül teşekkür plaketini aldı. Merhum İbrahim Canan’a verilen teşekkür plaketini de eşi Zarife Canan aldı. Vefa ödülü alan yazarlardan bazıları ise şöyle: Prof. Dr. Hamza Aktan, Prof. Dr. Suat Yıldırım, Prof. Dr. Veli Ulutürk, Prof. Dr. Sadık Kılıç, Prof. Dr. Hüseyin Elmalı, Araştırmacı- Yazar Ali Ünal.

Yeni Ümit Dergisi Genel Koordinatörü Ergün Çapan, “İnsanları semavi mesajın ışıklarıyla, nurlarıyla buluşturmak için yola çıktı ve çeyrek asırı tamamladı. Bu çeyrek asır içerisinde dergimizde makaleleriyle, düşünceleriyle çok ciddi katkıları olan hocalarımız oldu. Biz bu 25. yılımız vesilesiyle dergimize makale yazan duayen hocalarımıza, ilahiyat fakültesinin duayen hocalarına ve tüm yazarlarımıza bir ödül vermeyi düşündük. En başta da dergimizin ilk gününden bu yana dergimizin baş makalelerini yazan Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye şükranlarımızı ifade etmek istedik. Çünkü bize bu dergide yol gösteren Hocaefendi oldu.” dedi.

Sızıntı ve Yeni Ümit Dergisi’nin ilk yazarlarından Mehmet Ali Şengül, “Biz henüz daha Yeni Ümit’in ismi yokken böyle bir niyetimiz vardı. Evvela Sızıntı ortaya çıktı. Sızıntı tamamen ilimle imanı müşterek ele alan bir dergi. Bir de tamamen dini hüviyeti bulunan bir dergi arzu edilmişti. Yeni Ümit ismiyle zuhur etti. 25. yılına gelmesi itibarıyla artık her geçen gün kemalata ulaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci- Yazar Reşit Haylamaz ise, “Derginin çizgisi çok nettir. Kuran’ı, sünneti, İslam’ı bir bütün olarak insanlara sahih kaynaklara dayanarak anlatmayı hedefleyen ve bunu da belli bir kesimi ilimlerle meşgul olan insanlar değil de halkın biraz daha genelini hedefleyerek onlara ulaştırmayı hedefleyen bir dergi. 25 yıl dergicilikte önemli bir mesafe. Ortalama 90 bin tirajı var. Bu da halk nezdinde attığı adımın, üslubun, yöntemin metodun takdir gördüğünü gösteren geriyi dönüşüm anlamında bizim için önemli bir kriter.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Abdülhakim Yüce de, “Yeni Ümit Dergisi, kendisine temel bazı noktaları prensip edilmiş. Birincisi sahih, büyük ulemanın ortaya koymuş olduğu görüşleri gözeterek bir tespitte bulunma. Bu arada halkın seviyesini belli bir noktaya doğru yükseltme gayreti ve Ehl-i Sünnet velcemaat çizgisi muhafaza dinin ana caddesidir bu elbette. Bu politika ile yayın yapan bir mecmuadır. Yeni Ümit dergisinin en önemli taraflarından bir tanesi de çoğunluğu akademisyenlerden oluşan çok geniş bir hakem heyetinin olması.” diye konuştu.

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun ise şunları söyledi: “Hayata hizmet için de en değerlisi fani bir hayatı, ebedi bir hayata inkılap ettirmektir. Yani bir şimşek çakmasını ebedi bir güneşe döndürmek. Bu hizmetin bidayetinden bugüne kadar yapmak istediği ve ortaya koymak istediği budur. Bir şimşek çakmasını ebedi bir güneşe inkılap ettirmek için belki 50 seneye yakındır gerçekten ülkede en küçük bir emelin, ümidin olmadığı bir dönemde acaba bu insanlara nasıl bu hayata geliş gayesi anlatılabilir gayesiyle yola çıkmıştır. O gün memlekette üniversiteler, liseler vardı. Bugünü gerçekten o günleri değerlendirirken o günün şartlarıyla konuşmak önemli. O gün gerçekten kayıp bir nesil, yitik bir nesil elinden tutulmayan, yüzüne bakılmayan bir nesil. Bir şeyler anlatmak için davet ettiğin zaman korkudan bir araya gelemeyen bir nesil. Koskoca bir üniversitesi Selamun Aleyküm dediğin zaman Aleyküm Selam’ı telaffuz edemeyen bir nesil.”

Yorumlar