VEDAŞ, AVM’nin elektriğini kesti, belediye VEDAŞ’ı mühürledi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Belediye'ye ait olan alışveriş merkezinin ortak gider elektrik borcu ödenmediği gerekçesiyle Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından elektriği kesildi. Elektriğin kesilmesinin hukuksuz olduğunu öne...

Google Haberlere Abone ol
VEDAŞ, AVM’nin elektriğini kesti, belediye VEDAŞ’ı mühürledi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Belediye'ye ait olan alışveriş merkezinin ortak gider elektrik borcu ödenmediği gerekçesiyle Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından elektriği kesildi. Elektriğin kesilmesinin hukuksuz olduğunu öne süren belediye ise VEDAŞ’ın binasının ruhsatı olmadığı gerekçesiyle VEDAŞ’ı mühürledi.

VEDAŞ’ın ödenmeyen son 10 yıllık borç nedeniyle geçtiğimiz günlerde Tatvan Belediyesi'nin şebeke suyu depolarına giden elektriği kesmesinin ardından bugün ise yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçenin kalbi durumunda olan ve içerisinde 52 esnafın bulunduğu Tatvan Belediyesi'ne ait Tatvan Yaşam AVM’nin ödenmeyen ortak gider elektrik borcundan dolayı elektriğini kesti. Elektriklerin kesilmesine tepki gösteren AVM esnafı ve belediye yetkilileri ise olay tepki amacıyla iş makineleri ile birlikte VEDAŞ Tatvan İlçe Müdürlüğü'nü bastı. Esnaf, sert şekilde tepki gösterdiği ve protesto ettiği VEDAŞ yetkililerinin istifa etmesini istedi.

Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle VEDAŞ binasını mühürletti. VEDAŞ’a gelen belediye iş makineleri ise hem olaya tepki hem de yapılan kesintilerden dolayı su şebekelerinde meydana gelen arızları yerinde göstermek için VEDAŞ’ın önünü kazdı.

VEDAŞ binasını mühürlemek için gelen Belediye Başkanı Fettah Aksoy, burada yaptığı açıklamada, VEDAŞ’ın kanunlara aykırı uygulama yaptığını hıfzıssıhha kanunun 20. maddesine göre belediyenin halkına su getirmek zorunda olduğu ve bu nedenle de yapılan kesintileri hukuk dışı olduğunu öne sürdü.

"BORÇ 10-15 YILLIK"

Yapılan kesintilerle bir ilçenin ticaretinin engellendiğini, kaderiyle oynandığını belirten Başkan Aksoy, "VEDAŞ’ın istediği borç bu güne ait bir borç değil. 10 – 15 yıllık bir borçtur. Bu da bir yana AVM esnafının hiçbir borcu yoktur. Tek borç AVM’nin ortak kullanım borcudur. Bunun için esnafların elektriğinin kesilmesi hukusuzluktur, hukuka aykırıdır. Geçen gün yine şebeke suyu depolarının elektriklerini hukuksuz şekilde kestiler. Biz bunla ilgili dava açtık ve VEDAŞ’ı mahkemeye verdik. Şimdi ise yine başka hukuk dışı bir uygulamaya imza attılar. Bu insanlığa ve vicdana sığmaz.” dedi.

Başkan Aksoy, ayrıca VEDAŞ binasının ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle VEDAŞ binasını mühürlediklerini ifade ederek, iş makinelerinin yapmış olduğu kazı ile ilgili de kesintilerden dolayı oluşan sorun ve tahribatları onarmak için kazı yaptıklarını dile getirdi. VEDAŞ’ın mühürlenmesinden sonra ise iş makineleriyle VEDAŞ’ın giriş kapısındaki kazı çalışmalarına devam edilirken, kesintilere tepki gösteren esnaf ise başkana tam destek verdi. Esnaflar polis eşliğinde olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar