"Veda yemeği belli basın kuruluşları tarafından çarpıtılmıştır"

Bilecik'te, Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Okulumuzda tertip edilen bir veda yemeği belli basın kuruluşları tarafından çarpıtılmıştır.

Google Haberlere Abone ol
"Veda yemeği belli basın kuruluşları tarafından çarpıtılmıştır"

Bilecik'te, Özel Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Okulumuzda tertip edilen bir veda yemeği belli basın kuruluşları tarafından çarpıtılmıştır." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Habere konu edilen toplantı POMEM müdürünün başka bir ile tayini nedeni ile düzenlenmiş bir veda yemeğidir. Ülkemizde her ilde, başka bir ile atanan bürokratlara veda yemekleri tertip edilmesi olağan bir durumdur. Nitekim bu veda buluşmasında ilimizin bürokratları hazır bulunmuştur.

Dolayısıyla bu davetin 'paralel yapılanma tarafından düzenlenen gizli bir toplantı' olarak lanse edilmesi gerçek duruma aykırıdır. Bu toplantıda bürokratların, hükümet karşıtı propagandaya maruz tutuldukları 'AK Parti'ye haddini bildireceğiz, oy vermeyeceğiz yönünde uyarılarda bulunulduğu …' şeklindeki iddialar tamamen asılsızdır, hayaldir. Veda yemeğinde hiçbir şekilde, iddia olunan şekilde konuşmalar olmamıştır. Haberde; toplantıda Milli Eğitim Müdürü, Kamu Hastaneleri Birliği genel sekreteri, Kredi Yurtlar Kurumu müdürü, Gençlik ve Spor il müdürü, Bilim Sanayi ve Teknoloji müdürü, İl Özel İdaresi genel sekreteri ve Polis Okulu müdürünün yer aldığı belirtilmiştir. Bir ilin en üst düzey bürokratlarının bulunduğu bir yemekte bu tür konuların konuşulmuş olması mantıkla bağdaşmamaktadır.

Tamamen beşeri ve medeni amaçlarla düzenlenen bir yemeğin çarpıtılarak gerçek amacından farklı bir şekilde yansıtılması bizi derinden üzmüştür. Söz konusu edilen mesnetsiz iddialarla okulumuzun ve mensuplarının yıpratılmaya çalışılması basın ahlak ilkelerini ve hukuka aykırıdır. Sevgi Koleji, Bilecik’te toplumun tüm kesimlerine hizmet veren, Bilecikli öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesini amaçlayan, ulusal ve uluslararası başarılarla bunu ispatlayan ilimizin tek özel okulu olup bunun sorumluluğunu da en hassas şekilde taşımaktadır. Bir takım art niyetli ve maksatlı haberlere rağmen biz Sevgi Çiçeği Koleji olarak, başarılı, dürüst ve ahlaklı gençler yetiştirerek, ilimize ve ülkemize hizmet vermeye devam edeceğiz.

Kamuoyunun bilgilerine sunarım." CİHAN

Yorumlar