Vatandaşların tepkisi ağaç kesimini şimdilik durdurdu

Kocaeli'ne bağlı Gebze Belediyesi ekiplerinin Kent Meydanı'nda Çamlık Parkı'ndaki çam ağaçlarını kesme girişimi vatandaşların tepkisi üzerine ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşların tepkisi ağaç kesimini şimdilik durdurdu

Kocaeli'ne bağlı Gebze Belediyesi ekiplerinin Kent Meydanı'nda Çamlık Parkı'ndaki çam ağaçlarını kesme girişimi vatandaşların tepkisi üzerine ertelendi. Anıtlar Kurulu'nun aldığı iddia edilen karar gereği Gebze Belediyesi ekipleri 52 ağacı kesmek istedi. Olay yerinde toplanan vatandaşlar, ağaçların kesimine kesinlikle izin vermeyeceklerini bildirdi.

Gebze Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü yetkilileri, kesim kararının Anıtlar Kurulu tarafından alındığını ve kendilerine tebliğ edildiğini, kesimin de bu doğrultuda geçekleştirildiğini ifade etti. Kesimin kesinlikle hukuksuz ve usulsüz olduğunu belirten CHP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Recep Dursun ise "Bu kesim kararının Anıtlar Kurulu tarafından alındığı söyleniyor. Ama ortada herhangi bir karar yok. Üstelik, madem böyle bir karar var, o zaman işaretlendirme yapılmalı. Kesilecek ağalar işaretlendirilmelidir. İş güvenliği kapsamında da güvenlik tedbirleri alındıktan sonra kesim ve yıkım işlemlerine başlanmalıdır. Fakat burada tedbir, kesime başlandıktan, bizler olay yerine geldikten sonra alınmaya başladı. Kesim de herhangi bir işaretleme olmadığı için sıradan tüm ağaçlara uygulanıyor." diye konuştu.

Gökhan Orhan isimli vatandaş, belediye yetkililerinin "bu ağaçları kuruduğu için kesiyoruz" dediğini, bu iddiaların gerçek olmadığını, kanıt olarak da kesilen ağaç gövdeleri ve köklerindeki ıslaklığı gösterdi. Orhan konuyla ilgili şunları söyledi: "Yani burada hiçbir çevre önlemi yok. Biz buraya geldikten sonra çevre önlemi alınmaya başlandı. O da buraya sözde bir şerit çekilmesiyle oldu. Ellerinde hiçbir karar yok. Ağaçlar kurumuş diye kesiyorlar ama kurumamış. Kesimin yapıldığı yerde bir ziraat mühendisi ve karar olması lazım, ama o da yok."

Kesimi izleyen bir bayan da duruma tepki göstererek, "Bu ağaçları kesmek isteyen zihniyet onu kuruttu. Yıllardır burada yemyeşil duran ağaçlar ne oldu da bu sene kurumaya başladı? Bunların özel olarak kurutulduğunu düşünüyorum. Kuruttukları ağaçları kestikten sonra kurumamış olanları da bunlarla birlikte kesip buraya bina dikecekler. Ben bunların samimi olduklarına inanmıyorum. Gerçekten inanmıyorum. Bunun kasıtlı olduğuna inanıyorum. Burada samimiyet yok, art niyet var." iddiasında bulundu.

Kesim sırasında bazı işçilerin ağaçları halatla bağladıkları görüldü. Kesim sırasında gelen tepkilerden sonra yetkililer şerit çekmeye başladı. Yetkililer, bugün toplam 28 ağaç kesim yapacaklarını belirtti. Ancak vatandaşların tepkileri üzerine şimdilik yıkımdan vazgeçildi. CİHAN

Yorumlar