Vatandaşların oto - park çilesi

Bakırköy’de vatandaşların gezinti yaptığı çocuk oyun parkı, otopark olarak kullanılınca belediye çözümü yolu kazmakta buldu.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşların oto - park çilesi

Bakırköy’de vatandaşların gezinti yaptığı çocuk oyun parkı, otopark olarak kullanılınca belediye çözümü yolu kazmakta buldu. Mahalle sakinleri, alanın hem otopark olarak kullanılmasına hem de parke taşlarının sökülerek çözüm oluşturulmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, parke taşlarını aşıp yolu geçmekte zor anlar yaşadı.

Bakırköy sahil yolunda bulunan Cevizlik Parkı’nda yaşananlar, vatandaşın tepkisine neden oldu. Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunduğu belirtilen parkın, çevrede bulunan iş yerleri tarafından otopark olarak kullanılması belediye görevlilerini harekete geçirdi. İlk olarak parka çıkan sokakların başına beton bloklar konularak araç girişi engellendi, çözüm bulunamadı. Çocuk parkına araç park edilmesine devam edilince ekipler bu kez iş makineleri ile geldi. Araçların park ettiği parkın taş yolları iş makineleri ile söküldü. Yetkililere, çalışmanın sebebini soran vatandaşlar, “Araç park edilmesin diye böyle yaptık.” cevabını aldı.

Mahalle sakini İnci Dede, yaşananlara tepki göstererek parkın eski haline getirilmesini istedi. Dede, parkta yaşananları şöyle anlattı: “Burası çevredeki iş yerlerine gelen kişiler tarafından araçları için otopark olarak kullanıyorlardı. Halk yürüyemediği için bu durumu şikayet etmiş. Bunu bana belediye yetkilileri söyledi. Belediye ekipleri de çözüm olarak yolları bu hale getirmeyi bulmuşlar. Yani burayı gelip kazmışlar artık araba park edilemeyecek hale getirmişler. Ama burada çocuğu ile yürüyen kadını, yaşlıları düşünmemişler. İnsanların özgürlükleri böyle bir çözümle kısıtlanır mı? Nasıl bir anlayış? Ekiplere ne olacak diye sorduğumda ise ‘Biz böyle yapıp bırakacağız.’ cevabını aldım, böyle kalacakmış.”

Parktan geçmek isteyen ve bebek arabası ile gelen bir vatandaş ise iş makinelerinin söktüğü yoldan geçemedi. Bir müddet bebek arabasını eliyle taşımak zorunda kalan kadın daha sonra yoluna devam etti. Parka oynamaya gelen bir çocuk ise taşlarda yürümekte zorlandı.
CİHAN

Yorumlar