Vatandaşlardan kazazedelere ilk yardım seferberliği

Pendik'te meydana gelen trafik kazasında kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpan ve takla atan otomobil içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çok sayıda sürücü, yaralılara yardım etmek için seferber oldu. İlk yardım çalışmalarını...

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşlardan kazazedelere ilk yardım seferberliği

Pendik'te meydana gelen trafik kazasında kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpan ve takla atan otomobil içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çok sayıda sürücü, yaralılara yardım etmek için seferber oldu. İlk yardım çalışmalarını yapan vatandaşlar sağlık ekiplerinin kaza yerine geç geldiğini ileri sürerek duruma tepki gösterdi.

Kaza, Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantı yolu Pendik mevkiinde meydana geldi. Kurtköy yönünden Pendik yönüne seyreden Barış Altın yönetimindeki otomobil, önce kontrolünü kaybederek orta refüjde bulunan beton bariyerlere çarptı. Takla atmaya başlayan otomobil, yaklaşık 100 metre savrulduktan sonra Aydınlı yol ayırımında bulunan demir bariyerlere çarparak durdu. Kazada sürücü Altın ve yanında bulunan Gülağ Karabulut yaralandı.

Bu arada, yoldan geçen ve kazayı gören diğer sürücüler de durarak ters dönen otomobilde bulunan yaralılara yardım etmek için işe koyuldu. Yaralılar vatandaşlar tarafından otomobilden çıkartıldı, olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Bu sırada ilk yardım konusunda bilgisi olan vatandaşlar, yaralılara kendi imkanları ile müdahale ederek sağlık ekiplerini beklemeye başladı. Ancak uzun süre geçmesine rağmen sağlık ekiplerinin gelmediğini ileri süren vatandaşlar, duruma sitem etti. Bazı vatandaşlar ise, polislerden sağlık ekiplerini gelmeleri konusunda uyarmasını istedi.

Kazayı anlatan görgü tanıkları, "Filmlerde vardır ya! gerçekten bu oldu. Ben şokunu yaşıyorum, niye biliyor musunuz? Şu ambulans 40 dakika sonra geldi ya buraya. Ya bu hastalarda daha acil bir şey olsaydı? Biz çıkarttık içinden. Klasik, Türkiye'nin gerçeği.” şeklinde konuştu.

Yaralılar daha sonra olay yerine gelen ambulanslarla Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. CİHAN

Yorumlar