Vatandaşlardan belediyeye 'sel' tepkisi

Üsküdar Çengelköy’de ev ve iş yerlerini su bastı. Belediyenin yeterli önlem almadığını söyleyen vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek yetkililere tepki gösterdi.İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan yağmur neredeyse afete yol...

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşlardan belediyeye 'sel' tepkisi

Üsküdar Çengelköy’de ev ve iş yerlerini su bastı. Belediyenin yeterli önlem almadığını söyleyen vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek yetkililere tepki gösterdi.

İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan yağmur neredeyse afete yol açtı. Birçok ilçede milyonlarca liralık hasar meydana geldi. Özellikle Üsküdar’da kara ile denizin birleştiğini gösteren kareler objektiflere takıldı. Çengelköy’de ise iş yerlerini rögarlardan taşan su bastı. Birçok esnaf mağdur oldu. Yağmurun bir anda yağmaya başladığını anlatan bir esnaf, “Hasarlı iş yerleri var. Alt yapının yetersizliği de var. Çengelköy zaten durumu belli. Her yağmurda bunlar yaşanıyor. Burası merkez bir çare bulunması gerekir bu soruna artık. Buradaki esnaf mağdur durumda. Caddeyi su aldı.” ifadelerini kullandı.

Çengelköy’de villasında mahsur kalan bir vatandaş ise tepkisini şöyle dile getirdi: “İSKİ’nin görevi bu. Kanalı yapması lazım. Bir aydır yapmıyor. Giriş ve bodrum su ile doldu. Temel çöktü. Kimse aldırış etmiyor ki. 50 defa dilekçe verdik. Hiç gelen giden yok.”

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise villanın bahçesine dolan suyu tahliye etmeye çalıştı.

CİHAN

Yorumlar