Vatandaşlar mahalle arasına hafriyat dökülmesine tepki gösteriyor

Erzurum Yakutiye ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi 2. Terminal sokaktaki bir inşaat firması mahalle arasına hafriyat döktü.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşlar mahalle arasına hafriyat dökülmesine tepki gösteriyor

Erzurum Yakutiye ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi 2. Terminal sokaktaki bir inşaat firması mahalle arasına hafriyat döktü. Mahalle sakinleri hafriyat dökülmesine tepki gösteriyor.

Vatandaşlardan Necati Ateş, firmanın Yakutiye Belediyesi'nden izin almadan mahalle arasına hafriyat döktüğünü ileri sürerek, bu yapılanın sorumsuzluk ve yasal olmadığını söyledi. Ateş "Bir inşaat firması 15 gün önce mahallemize getirip hafriyat döktü. İnşaat firması yetkililerine buruya dökülen hafriyatın defalarca kaldırılması yönünde talepte bulunmamıza rağmen kimse oralı olmadı. Bizlere 'bildiğiniz neresi varsa gidin oraya şikâyet edin' dediler. Bizim burası Yakutiye Belediyesi'ne bağlı Belediye'den izin almadan hafriyat ve moloz dökmek kesinlikle yasaktır. İnşaat firması belediyeden izin almadan kafasına göre kendi istediği yere habersiz bir şekilde hafriyat döküyor. Bu sorumsuzluktur, yasal değildir." dedi.

"YETKİLİLERE BAŞVURDUĞUMUZ HALDE HALA BİR ÇÖZÜM ÜRETEMEDİLER"

Çamurdan ve tozdan rahatsız olduklarını dile getiren Ateş şunları kaydetti: "Ciğerlerimiz hep toz oldu. Aşağı yukarı 1 aydır bu çileyi çekiyoruz. Bizler belediye yetkililerden çözüm istiyoruz. Mahalle olarak cam çerçeve açamıyoruz. Toz içindeyiz. Çamurdan tozdan kurtulmak için bizlere biz çözüm üretmelerini bekliyoruz. Valimizden, belediye başkanımızdan, burada çalışan inşaat yetkililerinden bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Yolların temizlenmesi istiyoruz. Hafriyatlarını döktükleri yere kadar lastikler çamur atıyor. Yollarımız çamur içinde kılıyor. Yetkililere başvurduğumuz halde hala bir çözüm üretemediler. Çocuklarımız toz ve çamurda oynuyorlar. Üstüne üstlük her gün çocuklarımızın hayatları tehlike arz ediyor. Yakutiye Belediyesi Başkanımızın bu konuyu dikkate almasını bu soruna biran evvel çözüm bulmasını istiyoruz. Kaçak hafriyat çevre kirliliğini de beraberinde getirmektedir."
CİHAN

Yorumlar