Vatandaşlar, gözaltına alınmak istenen genci polise vermedi

Gezi olaylarında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı anmak için Kızılay’da bir araya gelen eylemcilere polis müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşlar, gözaltına alınmak istenen genci polise vermedi

Gezi olaylarında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı anmak için Kızılay’da bir araya gelen eylemcilere polis müdahale etti. Bu sırada sivil polislerin oradaki göstericilerden birisini gözaltına almak istemesine çevrede bulunan vatandaşlar izin vermedi. Uzun uğraşlar sonucu eylemci genç sivil polislerden alınarak bölgeden uzaklaştırıldı.

    İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kızılay’da düzenlenen gösteriye polis müdahalede bulundu. Kızılay Meydanı’nda toplanmaya başlayan gruplar, daha sonra sloganlar atarak yolu trafiğe kapattı. Bu sırada eylemciler polisin üzerine havai fişek attı. Çevik kuvvet ekipleri de göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

    Kızılay Meydanı’nda slogan atan eylemcilere sivil polis ekipleri gözaltına aldı. Bu sırada bir genci gözaltına almak isteyen polise vatandaşlar izin vermedi. Uzun uğraşlar sonucu gözaltına alınmak istenen genç polislerin elinden alındı.

    Bu sırada meydana atılan biber gazlarından çok sayıda vatandaş etkilendi. Aracı ile meydandan geçmek isteyen bir sürücü arabasına biber gazı dolması nedeniyle kendisini dışarı attı. Nefes almakta zorlanan sürücü bir süre arabanın dışında kaldı. Polisin uyarısı ile tekrar arabasına binerek bölgeden uzaklaştı. CİHAN

Yorumlar