Vatandaşlar cemreye koştu

Kış memleketi olarak bilinen Sivas, bu yıl hiç kış yaşamadan, bahar havası ile kışı geçirirken halk arasında baharın müjdesi olarak bilinen “cemre” bugün havaya düştü.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşlar cemreye koştu

Kış memleketi olarak bilinen Sivas, bu yıl hiç kış yaşamadan, bahar havası ile kışı geçirirken halk arasında baharın müjdesi olarak bilinen “cemre” bugün havaya düştü. Vatandaşlar cemrenin düştüğü gün havaların ısınmasını fırsat bilerek kendini dışarı attı.

Özellikle Kent Meydanı'nda bulunan Selçuk Çay Bahçesi ve parklar vatandaşların akınına uğradı. Hava sıcaklığının 16 dereceyi bulduğu Sivas’ta güneşin tadını çıkaran vatandaşlar, ilk cemreyi bu şekilde karşıladı. Alış veriş ve çeşitli nedenlerle kent merkezine gelen vatandaşlar, iklim değişikliği gibi nedenlerle iklimlerin değiştiğini belirterek, Sivas’ta böyle bir havayla karşılaşmadıklarını söyledi.

Haluk Çağlayan, kışın kar yağmamasının kuraklığa neden olabileceğine, barajlarda ve göllerde suyun azaldığına dikkat çekerek, Sivas’ta böyle bir iklim görmediğini, şu an 50 santimetre kar olması gerektiğini söyledi. Doğuda ve kuzeyde kar olduğunu ancak diğer bölgelere yağmadığına değinen Çağlayan, bunun kuraklığın habercisi olduğunu kaydederek, "Manyas ve Sapanca göllerinde su kalmamış, Allah korusun önümüzdeki nisan yağmurları olmazsa Türkiye’de kuraklık olur." dedi.

Meteoroloji verilerine göre, hava sıcaklığının 16-17 derece civarında seyredeceği tahmin edilirken, pazar günü ise sıcaklıkların 3 derece düşmesi ve havanın iki gün boyunca yağmurlu geçmesi, salı günü ise karla karışık yağmur yağacağı tahmin ediliyor.
CİHAN

Yorumlar