Vatandaşlar çatışmanın ortasında kaldı

Maltepe'de, mali polislerin takip ettiği bir otomobildeki 3 kişi ile polis ekipleri arasında silahlı çatışma çıktı. Sokakta yaşanan çatışma sırasında yaralanan zanlılardan biri olay yerinden kaçtı. Diğer ikisi ise yakalanarak gözaltına...

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşlar çatışmanın ortasında kaldı

Maltepe'de, mali polislerin takip ettiği bir otomobildeki 3 kişi ile polis ekipleri arasında silahlı çatışma çıktı. Sokakta yaşanan çatışma sırasında yaralanan zanlılardan biri olay yerinden kaçtı. Diğer ikisi ise yakalanarak gözaltına alındı. Bazı vatandaşlar, çatışmanın ortasında kaldı.

Olay, saat 14.30 sıralarında Fındıklı Mahallesi Hancıoğlu Caddesi'nde meydana geldi. İddialara göre mali polis ekipleri, uzun süredir takip ettikleri 12 AE 669 plakalı otomobildeki 3 kişiyi durdurmak istedi. Bu sırada zanlılar ile polis ekipleri arasında silahlı çatışma çıktı. Sokakta yaşanan çatışmanın arasında kalan vatandaşlar sağa sola koşarak kurtulmaya çalıştı. Çatışma sırasında yaralanan zanlılardan biri ticari bir taksiyi gasp ederek kaçtı. Diğer iki zanlı ise yakalanarak gözaltına alındı. Çatışmaya giren polislerin yardım istemesi üzerine çok sayıda ekip gönderildi. Olayın yaşandığı Fındıklı Mahallesi polis kuşatmasına alındı. Bütün cadde ve sokaklarda kaçan yaralı zanlı arandı.

Yerdeki kan izlerini takip eden polis, şahsa ulaşmak için büyük çaba gösterdi. Ağır yaralı olarak kaçan şahıs daha sonra tedavi olmak için Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidince polis tarafından gözaltına alındı. Hastanedeki tedavisi süren zanlının ağır yaralandığı belirtildi.

Bu arada sokaktaki çatışmanın arasında kalan mahalle sakinleri polis ekiplerine tepki gösterdi. Olayın şokunu halen üzerinde atamadığını belirten Ekrem Yılmaz, balkonlardaki insanların ölümle burun buruna geldiğini söyledi. Yerlere yatarak kurşunlardan korunmaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, çatışmanın dakikalarca sürdüğünü söyledi. Yaralı zanlının silah zoruyla gasp ettiği taksi sürücüsü, zanlının ağır yaralandığını, kendisinin başına silah dayadığını belirtti. Bu arada çatışmanın yaşandı Hancıoğlu Caddesi'ndeki mermi kovanları ile bir silaha ait şarjör dikkat çekti.

Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

CİHAN

Yorumlar